Povežimo se na društvenim mrežama

G. Buljan Flander: “Odgajam li dobro svoje dijete?”

Odgajam li dobro svoje dijete

DOBRA KNJIGA

G. Buljan Flander: “Odgajam li dobro svoje dijete?”

“Riječ je o knjizi samopomoći koju bi svi roditelji mogli pročitati prije rođenja djeteta, a zatim se stalno vraćati na savjete koji se nalaze u njoj!”, napisao je prof. dr. sc. Predrag Zarevski, recenzent knjige.

Teme koje obuhvaća knjiga su sljedeće:

Prvo učenje djeteta (Učenje ljubavi, Kad dijete plače, Spavalice, Kahlica u kući, Dijete i hrana…)

Korak po korak (Pobune u dječjoj dobi, Dijete pod stresom, Seksualni razvoj djeteta, Kako s djecom razgovarati o seksualnosti, Odgajamo li moralno dijete, Priprema za školu, Strah od škole…)

Činim li dobro (Očekivanja roditelja i djetetove sposobnosti, Slobodne aktivnosti, Prepopustljivi i prezaštitnički roditelji, I riječi mogu boljeti, Što umjesto batina…)

Što ako… (Djeca s poteškoćama u razvoju, Hiperaktivno dijete, Nasilje među djecom, Kako odgojiti nenasilno dijete, I dijete tuguje, Roditelji u procesu razvoda – a djeca?, Samohrani roditelji i dijete, Život djeteta s pomajkom i poočimom,,,) i Svakodnevica (Baka i djed – tko odgaja a tko uživa, Blagdani, Želim kućnog ljubimca, Televizor-je li član obitelji, Djeca i kompjutor, Kad i kako razgovarati s djecom o novcu).

Neki savjeti  iz knjige:

Narudžba knjiga Gordana Buljan FlanderDJEČJE POBUNE: “U kasnim tinejdžerskim i ranim adolescentskim godinama djeca snažne volje obično su mnogo lakša svojim roditeljima od poslušne djece. Poslušnu djecu lakše je voditi dok su mala jer slušaju na zadovoljstvo odraslih. Oni se isto tako lako vode i u svojim tinejdžerskim godinama jer još traže dvije iste stvari: odobrenje i da udovolje, samo ne više roditeljima, nego prijateljima.

Djeca snažne volje nikada se ne daju voditi ni od koga, ni od roditelja niti od prijatelja, što je vrlo važno kad se susretnu s izazovima odraslog svijeta.

Stoga ako pustsite svoju djecu da dok su mala izraze se be na načine malih pobuna, izbora, odluka koje nisu opasne po život, nisu nemoralne niti nezdrave, kad dođu u treću razu pobune, tj. adolescenciju, imate će temelj na kojemu će izgraditi svoj identitet te će lakše i bezbolnije proći pobunu u pubertetu.”

DJEČJA PITANJA O SEKSUALNOSTI: “Odgovaranja na dječja pitanja o seksualnosti predstavlja jednu od odgovornosti koje se roditelji najviše plaše. Čak se i inače samopouzdani roditelji često zakoče i osjećaju čudno kada se govori o seksu. Međutim, tu temu ne bi trebalo izbjegavati. Odgovarajući na dječja pitanja kako se ona pojavljuju, roditelji mogu potaknuti zdrave stavove i osjećaje o seksualnosti.”
[ads1]

 

RIJEČI KOJE NIKADA NE BI TREBALO UPUTITI DJETETU:

– glup si, koji si ti kreten

grozna si

– samo budala te može voljeti

– gadiš mi se

kako si nespretna

– bolje bi bilo da se nikada nisi rodio

– da nije bilo tebe tata i ja se ne bismo rastali

– zbog tebe se mama i ja nismo rastavili, a ti si ovako nezahvalna

jednostavno si preosjetljiv

– s tobom uvijek samo problemi

OBIM: 262 stranice

Cijena: 120,00 kn 

Pročitajte još:

ODGOJ BEZ BATINA: Kako primjereno nagrađivati i kažnjavati djecu

Dr. Peter Kapš: Liječenje pčelinjim proizvodima – Apiterapija

Iz kategorije: DOBRA KNJIGA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh