Povežimo se na društvenim mrežama

U subotu razmjena starih sorti sjemena u Zagrebu

KAMO IĆI

U subotu razmjena starih sorti sjemena u Zagrebu

Više od deset sjemenara ponudit će sjeme starih autohtonih sorti iz organskog uzgoja na razmjeni sjemena, odnosno vrtlari sjeme mogu i nabaviti uz simboličnu donaciju sjemenarima za uložen trud. Razmjena sjemena se događa u subotu 9. ožujka 2019. od 10 do 14 sati u Petračićevoj ulici 6, u Zagrebu (zgrada HUB385 – nekadašnji Heruc), a organizra ju Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), čija je središnjica u Vukomeriću poznato reciklirano imanje.

Razmjena je namijenjena OPG-ovcima, vrtlarima početnicima i hobistima, a razmjenjivat će se brojne stare i autohtone sorte sjemena iz organskog uzgoja. Vrata su otvorena i za sve zainteresirane za temu kućnog sjemenarstva i bioraznolikosti koji nemaju svoje sjeme za razmjenu – ovom prilikom moći će nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju sjemenarima za njihov trud uložen u prikupljanje i očuvanje sjemena.

Razmjene sjemena važne sujer pružaju mogućnost “živog” kontakta među vrtlarima i razmjenu informacija o sortama. Ujedno jačaju mrežu lokalnih zajednica, kao i volju da ustraju u očuvanju tradicijskih sorti, šaljući tako jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo i da svi imaju jednaku odgovornost da brinu o zajedničkoj kolekciji.

ZMAG, razmjena sjemena

Razmjena sjemena (Foto: Petar Santini)

Continue Reading
Advertisement
Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh