Povežimo se na društvenim mrežama

ZIMSKA IDILA: Povrtnjak pod snijegom (FOTOGALERIJA)

kovrčavi kelj i poriluk

VRT

ZIMSKA IDILA: Povrtnjak pod snijegom (FOTOGALERIJA)

ProkulicaNapokon smo dočekali snijeg.

Djeci je donio radost, a prirodi potrebnu vlagu i zaštitu od hladnoće. Prije nego što je napadao snijeg, u listopadu, na vrtu smo neke gredice prekrili zaštitnim agrofolijama i tunelima: razne salate, poriluk, raštiku, neke osjetljivije aromatične biljke… Sada otresimo snijeg sa tunela, koliko god možemo kako se ne bi urušio.

Bez zaštite se na snijegu mogu ostaviti poriluk, prokulica i kovrčavi kelj. Kad kelj promrzne, postane još ukusniji. Listove kelja, glavice prokulice i cvjetove brokule beremo po potrebi, do proljeća kada dolazi novo zeleno povrće u vrtu. Kad padne veća količina snijega, otresemo ga s biljaka, kako bismo im olakšale teret pa se neće savijati i lomiti.

Vrtne staze očistimo kako bismo si olakšali prolazak po vrtu. Trajnicama smo s jeseni pustili neke osušene stabiljke, pa krase vrt i pokrivene snijegom. Odstranite dijelove koje je slomila težina snijega. Tako se vrt stalno mijenja.

Zimi skrbimo i za ptičice i druge životinje. Pticama nasipamo zrnje u hranilice i postavimo lojne pogače. Zimski su mjeseci ujedno i vrijeme kada planiramo promjene i sadnju u vrtu. Već sljedeći mjesec počinjemo sijati presadnice u toplim gredicama.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Izvor teksta i fotografija: blog Zeleni prsti (http://zeleni-prsti.blogspot.hr/)

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: VRT

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh