Povežimo se na društvenim mrežama

Napravite sami aromatiziranu vodu s jagodama

Voda s jagodama i limunom

PIĆE

Napravite sami aromatiziranu vodu s jagodama

Najzdravije je piće čista, prirodna voda bez ikakvih dodataka, i trebalo bi je piti prije i nakon svakog obroka. Makar se ova zdravstvena preporuka često ponavlja, mnogima voda nije izbor pića za gašenje žeđi s opravdanjem da im je bljutava i neukusna, pa se poseže sa kiselim, slatkim i inim sokovima i pićima, uz koje se u organizam unosi i mnogo šećera ili umjetnih zaslađivača i aditiva, što opet vodi debljanju i nije zdravo.

Kao zdrava varijacija obične vode u posljednje su se vrijeme pojavile razne aromatizirane vode s okusom i mirisom raznog voća. Kupujući ih, obratite pozornost na količinu dodanog šećera, a možete ih napravite sami. Evo jednog dobrog recepta za aromatiziranu vodu s jagodama, čija sezona počinje, i limunom. Ima slatkasti miris po jagodama, a osvježavajući kiselkasti okus po limunu.

Sastojci: 1 litra vode, 5-10 jagoda, 1 limun

[ads1]
Priprema: U stakleni vrč s poklopcem ili staklenu bocu sa širim grlom stavite 5 do 10 jagoda narezanih na tanke ploške i četvrtine tankih ploški limuna pa dolijte vode. Zatvorite i ostavite u hladnjaku preko noći. Voda će preuzeti okus i miris limuna i jagode. Kad ste žedni tijekom dana pijte tu vodu.

Piše: Snježana Ivić Pripremila i snimila: Mia Flander

Pročitajte još:

ZNANSTVENICI UTVRDILI: Koliko vode dnevno treba piti

DETOKSIKACIJA: Recepti za zdrave zelene sokove

DETOX: Voda s medom, jagodama i jabučnim octom

Iz kategorije: PIĆE

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh