Povežimo se na društvenim mrežama

Korejska jela u svakodnevnoj ponudi Esplanade

Korejske šefice kuhinje i Ana Grgić

RESTORANI

Korejska jela u svakodnevnoj ponudi Esplanade

Restoran Le Bistro hotela Esplanade od jučer u stalnoj ponudi, uz sezonski à la carte jelovnik, gostima nudi i poseban Korejski jelovnik.Tako je Esplanade postao prvi hotel u Hrvatskoj sa stalnom ponudom korejskih jela. Projekt je realiziran u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj, a nakon što su šefice Kraljevske kuhinje u Koreji posjetile hotel prije nekoliko mjeseci i prenijele znanje i vještine pripreme korejskih jela šefici Esplanadine kuhinje Ani Grgić i njenom kulinarskom timu. Sve je to svakako bilo potrebno budući da bumu procvata turizma u Zagrebu najviše doprinose upravo južnokorejski turisti, a s druge strane korejska je kuhinja među najpopularnijim kuhinjama u svijetu.

Korejska kuhinja, EsplanadeKorejska kuhinja počiva na filozofiji ‘kvalitetnom hranom do zdravog tijela i pozitivnog duha’, što je, vjeruje se, i razlog poznate korejske dugovječnosti i snažnih, vedrih osobnosti. Korejska je hrana užitak za sva osjetila, posebno u vizualnom smislu gdje se spajaju pastelne i vedre boje i pretvaraju u prava umjetnička djela.

 

[ads1]

 

Menu

Na Korejskom jelovniku – koji će biti u stalnoj ponudi Le Bistroa našli su se tako: Kimchi – tradicionalni korejski prilog od ukiseljenog povrća i raznih pikantnih začina, kašasta slatka juha od buče i meda, slasni bulgogi s junetinom i soja umakom, šareni bibimbap, morski japchae sa staklenim rezancima od batata s plodovima mora te za desert žele od buče sa svježim voćem. Uz to, u ponudi je i Chamisul Soju tradicionalno žestoko piće koje se konzumira prije obroka.

Foto: PR Esplanade

Pročitajte još:

JAPANSKI RUČAK: Recepti za sushi, tempuru, hiziki i agar žele

Iz kategorije: RESTORANI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh