Povežimo se na društvenim mrežama

GRAČIŠĆE 2018. Degustacija vina, fešta glazbe, pršuta i sira

izložba vina, Gračišće

KAMO IĆI

GRAČIŠĆE 2018. Degustacija vina, fešta glazbe, pršuta i sira

Na Uskršnji ponedjeljak 2. travnja 2018. tradicionalno se u istarskom srednjovjekovnom gradiću Gračišću okupljaju ljubitelji vina. Očekuje se 10 tisuća njih koji će sa degustacijskim čašama pohoditi 15 mjesnih konoba u kojima će moći kušati 251 uzorak vina 82 vinara. Na ulazu se može kupiti ulaznica za 40 kuna. Za tu se cijenu dobije katalog vina i plan konoba u kojima se može kušati vino, a za 70 kuna dobit ćete i degustacijsku čašu u koju će vam u konobama hostese besplatno ulijevati vino za degustaciju.

Vinska smotra Gračišće održava se 25. puta i postala je jedna od najvećih u Hrvatskoj. Svake godine dolaze posjetitelji u tisućama, iz Hrvatske, Italije, Austrije i Slovenije. Vina ocjenjuje stručna komisija, a publika uživa u atmosferi staroga gradića koji se pretvara u jednu veliku konoba na otvorenom, uz tradicijsku glazbu narodnih svirača i ponudu autohtonih jela. Na ocjenjivanje je vina prijavilo 82 vinara iz 28 istarskih općina i gradova te jedan iz Zadra. Kušat će se moći i vina vinara koji nisu u konkurenciji za medalje. U 16 sati je proglašenje pobjednika.

[ads1]

Program se u gradu i konobama odvija od 11 sati, kada je svečanost otvorenja, pa sve do 19 sati, kada se konobe zatvaraju. Nakon toga se fešta seli u veliki šator i nastavlja do 2 sata poslije ponoći, a uz glazbu Mauro Staraja, Eleonore Dobrović, La Banda i Luke Brgića.

Doznajte više o programu Gračišće 2018. u ovoj reportaži TVIstre:

NAJAVLJENA 25. IZLOŽBA VINA U GRAČIŠĆU: 82 VINARA NA OCJENJIVANJE PREDALO 251 UZORAK VINA from TV Istra on Vimeo.

 

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh