KAMO IĆI
Naslovna / KAMO IĆI / ISTRIA WINE & WALK: Pješačenje uz degustaciju vina
Istria Wine Walk

Izvor fotografije: www.istriaexpirience.com

ISTRIA WINE & WALK: Pješačenje uz degustaciju vina

Enogastronomski pješački pohod pod nazivom Istria Wine&Walk uključuje 11 kilometara pješačenja, susret s osam vrhunskih istarskih vinara i kušanje njihovih vina uz istarske specijalitete sedam lokalnih ugostitelja i proizvođača hrane, a događa se 26. svibnja 2015. u organizaciji Istraturista iz Umaga.

Svoje mjesto na ovoj pustolovini možete rezervirati kupnjom vaučera po cijeni od 199 kn preko web stranice www.istriaexpirience.com. Pustolovina počinje na Trgu Sv. Servula u Buju gdje će posjetitelji dobiti degustacijsku čašu, pripadajuću torbicu, konzumacijsku karticu za degustacije i brošuru s mapom rute. U cijenu su uključene hrana i vino na sedam degustacijskih postaja. Prva je postaja vinograd Santa Lucia odakle počinje lagodna šetnja osunčanim terasama vinove loze i maslina s pogledom na more. Red pješačenja prekidat će druženja s vinarima na okrepnim stajalištima uz fina vina i slasne zalogaje. Na putu vas još čekaju vidikovac s pogledom na vrhove Ćićarije i morskog plavetnila, park prirode Škarline, originalna galerija Tigor s izložbom „Teran“ te dva vinska podruma sa degustacijama. Po povratku u Buje na sajmu će posjetitelji moći kupiti sve vinske etikete koje su tog dana degustirali.

Polazak minibuseva sa Trga Sv. Servula je svakih 20 minuta između 9 i 12 sati, a povratak svakih 20 minuta između 15 i 19 sati.
 

 

Program degustacija na 7 postaja:

1. Vino: Kozlović, Malvazija 2014 i Franković, Sauvignon Franković / Hrana: Oštarija Rondo, sendvič od sipe

2. Vino: Celega, Malvazija / Hrana: Zigante Tartufi, kanapei s namazom od tartufa

3. Vino: Degrassi, Terre Bianche Couvee Blanc / Hrana: OPG Radošević, skuta i sir

4. Vino: Coronica, Teran 2012 / Hrana: OPG Duniš, istarski naresci

5. Vino: Cattunar, Kappi Teran barrique / Hrana: Food&Wine Primizia, torteloni sa boškarinom

6. Vino: Kabola, Teran 2010 / Hrana: Konoba Morgan, brasato od boškarina sa palentom

7. Vino: Veralda, Rose brut / Hrana: istarski kroštuli i fritule

 

 

Pin It on Pinterest