Povežimo se na društvenim mrežama

LJETO U RIJECI: Mađarske debrecinke, fiš-paprikaš i craft pivo

Srđana Jevtić

KAMO IĆI

LJETO U RIJECI: Mađarske debrecinke, fiš-paprikaš i craft pivo

Ljetno osvježenje u Rijeci petkom navečer uz hladno craft pivo i kulinarske specijalitete pronaći ćete u  u vrtu ispred Guvernerove palače. Drugu se sezonu ovdje smjestio Ljetni pivski vrt Guver u kojem svakoga dana od 16 sati pa do ponoći poslužuju najbolja domaća craft piva. Od petka 15. srpnja zaključno s petkom 26. kolovoza tu će se održavati i kulinarski show Srđane Jevtić, poznate kao zvijezde Masterchef showa.

Prezentirat će kuhinje 6 zemalja koje su kroz povijest upravljale Rijekom, a prema sljedećem rasporedu:

Ljetni pivski vrt Guver

Ljetni pivski vrt Guver 2015.

Petak, 15. srpnja u 20 sati – Mađarska, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Fiumei Kikoto Tengerpart“.

Petak, 22. srpnja – Italija, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja – „Od Rima do holokausta“.

Petak, 29. srpnja u 20 sati – Austrija, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „U znaku dvoglavog orla“.

Petak, 12. kolovoza u 20 sati – Francuska, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Kratka, ali omražena napoleonska vlast“.

Petak, 19. kolovoza  20 sati – Srbija, gastro show, kušaonica piva, virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Kad su Rijeka i Sušak bili dva grada“ i koncert beogradskog sastava Fish in Oil

Petak, 26. kolovoza u 20 sati – Njemačka, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba

Mađarske debrecinke i Freaky Wheaty Grabanc pivo

Kulinarski show ovoga petka predstavlja Mađarsku, a uz Srđanu Jevtić kuhat će i Erik Munk, međunarodni prvak u pripremanju fiš paprikaša. Erik je kao pobjednik “Fišijade” u Belom Manastiru pozvan na međunarodno natjecanje u Mađarsku gdje je pobijedio. Uz Erikov fish paprikaš Srđana će gostima pripremiti debrecinke “na mađarski”.

Izazov projekta za cheficu Srđanu je spojiti jela i craft piva iz zemalja koje se predstavljaju, s time da u posluženim jelima bude puno luka. U mađarskom petku posluživat će se uz debrecinke Freaky Wheaty Grabanc pšenično pivo, najbolje ocijenjeno Mađarsko pivo na RateBeer.com portalu.

Osim ovog specifičnog gastro-showa, posjetitelji će tijekom svake pojedinačne večeri uživati i u kušanju piva, glazbenoj slušaonici zemlje koja se predstavlja te u posebnoj virtualnoj izložbi koju je pripremio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka koji je dao veliki doprinos ostvarenju ovoga projekta. Za početak imat ćemo priliku pogledati projekciju fotografija izložbe FIUMEI KIKOTO TENGERPART.

Gastro show naslova „Okusi različitosti (s lukom): Mađarska“ bit će obogaćen i nastupom folklornog ansambla iz Laslova (koreograf Janos Lapis).

Više informacija na FB stranici Ljetnog pivskog vrta Guver: https://www.facebook.com/events/309128559429714/

Fotografije: PR Kontanje produkcija

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh