Povežimo se na društvenim mrežama

Međunarodna božićna atomosfera na Christmas Bazaaru

Christmas Bazaar, IWCZ

KAMO IĆI

Međunarodna božićna atomosfera na Christmas Bazaaru

Prekrasno je prošetati se adventski uređenim Zagrebom, u kojem sve vri zabavom, dobrom hranom, mirisom kuhanog vina i rakije, nasmiješenim ljudima… Jedna od lijepih prigoda za zabavu i kupnju božićnih poklona, a k tome i humanitarna akcija, bit će Božićni sajam kojeg po 22, puta organiziraju članice Međunarodnog kluba žena Zagreb, uglavnom strankinje koje žive u našem gradu – supruge veleposlanika i osoblja veleposlanstava te predstavnika stranih tvrtki. Sajam se održava ove nedjelje na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu br. 7 od 11 do 16 sati. Ulaz je slobodan.

Dosad je bilo uobičajeno je da Prva dama otvori sajam i bude mu pokroviteljica. Iako sada imamo Prvog gospodina, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sama je prihvatila poziv da bude pokroviteljica te će ona i otvoriti sajam.

Na 47 štandova različitih veleposlanstava bit će izložene i prodavat će se rukotvorine, knjige, ukrasi, kolači, igračke, hrana te razni proizvodi iz tih zemalja, a sredstva prikupljena prodajom donirat će se Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda i Psihijatrijskoj bolnici Lopača.

Prošle godine sudjelovale su 43 države, a skupljeno je 271.086 kuna koje su donirane Odjelu neonatologije Kliničke bolnice “Sveti Duh” u Zagrebu.

Ako ste u Zagrebu svako posjetite ovaj sajam. Oduševit će vas jedna posebna svečarska mješavina kultura, jezika, nošnji, ukrasa i suvenira, a nadasve je zamaman miris hrane kakvu inače nemamo prilike kušati, pripremljene po autentičnim recepturama. Osim toga ovdje se po pristupačnim cijenama mogu kupiti neobični pokloni i ukrasi za bor.

Pogledajte prošlogodišnju atmosferu na videosnimci sajma na You Tube kanalu.

Piše: Agatha Borošak

 

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh