Povežimo se na društvenim mrežama

KAMO ZA 1. SVIBNJA: Međunarodni festival i natjecanje balona u Zagorju

Festival balona, Hrvatsko zagorje

KAMO IĆI

KAMO ZA 1. SVIBNJA: Međunarodni festival i natjecanje balona u Zagorju

Savršena prvomajska zabava za one koji produženi vikend neće provesti na moru događa se u Hrvatskom zagorju, gdje se treću godinu zaredom održava Međunarodni festival balona na vrući zrak (Croatia Hot Air Balloon Rally). Za titulu najbolje bori se 17 balonaških ekipa iz cijele Europe od 1. do 5. svibnja. Golemi baloni uzlijeću sa Aerodroma Rudolfa Perešina u Gubaševu kraj Zaboka i kod pansiona Stara Škola u Sv. Križu Začretje. Za posjetitelje je ulaz sve dane besplatan, s tim da u 16:30 počinje program za posjetitelje, a popodnevna uzlijetanja balona počinju u 18 sati.

Na ponudi će biti i glazbe i hrane i pića, od piva i hamburgera do domaćih jela OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske županije, a uzbudljivi će biti prizori na nebu, s time da će se dio posjetitelja uputiti i na kratki vezani let s trenutno najvećim registriranim balonom u Hrvatskoj – balonom Geopriče Parka Prirode Papuk. Vezani let balonom je kratko uzdizanje u košari balona koji je privezan na tlo, traje 5 do 10 minuta, a visina podizanja je oko 10 do 15 metara. Sve to dakako ovisi o uvjetima na sam dan letenja. Broj mjesta za letenje posjetitelja ograničen je na stotinu dnevno, stoga se treba prijaviti unaprijed na sljedećem linku:

https://forms.gle/CMLGrdZ7iY247PsGA

Jedan od balona bit će jedinstveno oslikan motivima “Svečanost svijeća” s istoimene slike Ivana Rabuzina, a prekrasne će biti i noćne vizure u srijedu 1. svibnja te u subotu i nedjelju 4. i 5. svibnja u 20 sati za kada su planirani spektakli kada će baloni nakon zalaska sunca svijetliti poput divovskih lampiona. Kako baloni ovise o vjetru i kiši, pratite najavu programa na FB stranici događanja: https://www.facebook.com/CroatiaHotAirBalloonRally/

Kompletan raspored događanja pronađite na web stranici Balon kluba Zagreb: https://baloni.hr/rally/

Izvor fotografije: www.baloni.hr

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh