KAMO IĆI
Naslovna / KAMO IĆI / Ovaj vikend idemo na Samoborske dane meda
Sajam meda Samobor

Ovaj vikend idemo na Samoborske dane meda

Ovogodišnji 6. po redu SAMOBORSKI MEDNI DANI održati će se u subotu i nedjelju 13. i 14. rujna 2014.  u Samoboru, na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava. Cilj organizacije 6. Samoborskih mednih dana je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda, a kroz nastupe kulturno-umjetničkih društava, dječijih zborova, tamburaša i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega samoborskog i svetonedeljskog kraja. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Samobora i Grada Svete Nedelje. Institucionalni pokrovitelji su Hrvatski pčelarski savez, Hrvatsko apiterapijsko društvo. Suorganizatori manifestacije su udruga Pozitiva S+, Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, te lovačke udruge Lovnog ureda Samobor – Srna, Jastreb, Žumberačka gora i Vepar žumberački.

Program: apiterpijsko savjetovalište, promotivna prodaja i kušaonica medenih kolača

Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda. Program 6. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina i to:  Apiterapijsko savjetovalište s pčelarskim radionicama,  kulturno-umjetnički program,  prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, te  gastronomsku kušaonicu gdje ističemo natjecanje u pripremanju medenih kolača i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša s peludom i medom. Kao zanimljivost za posjetitelje biti će izložene ručno oslikane košnice našega pčelara Ante Bulučića „Osibara“ i predstavljen rad Gradske pčelarske službe koja kroz društveno korisni rad pomaže sugrađanima u zbrinjavanju rojeva pčela,  gnjezda stršljena i osa.

Vođena šetnja Samoborom kreće u 16 h ispred kina

Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna igra i tombola za posjetutelje, a u subotu u suradnji s udrugom PozitivaS biti će organizirana tematska šetnja Samoborom pod nazivom „Lepe hiže samoborske“. Okupljanje i polazak je ispred kina u 16 sati, a potrajat će oko 80 minuta.

Pin It on Pinterest