Povežimo se na društvenim mrežama

Ovaj vikend idemo na Samoborske dane meda

Sajam meda Samobor

KAMO IĆI

Ovaj vikend idemo na Samoborske dane meda

Ovogodišnji 6. po redu SAMOBORSKI MEDNI DANI održati će se u subotu i nedjelju 13. i 14. rujna 2014.  u Samoboru, na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava. Cilj organizacije 6. Samoborskih mednih dana je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda, a kroz nastupe kulturno-umjetničkih društava, dječijih zborova, tamburaša i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega samoborskog i svetonedeljskog kraja. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Samobora i Grada Svete Nedelje. Institucionalni pokrovitelji su Hrvatski pčelarski savez, Hrvatsko apiterapijsko društvo. Suorganizatori manifestacije su udruga Pozitiva S+, Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, te lovačke udruge Lovnog ureda Samobor – Srna, Jastreb, Žumberačka gora i Vepar žumberački.

Program: apiterpijsko savjetovalište, promotivna prodaja i kušaonica medenih kolača

Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda. Program 6. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina i to:  Apiterapijsko savjetovalište s pčelarskim radionicama,  kulturno-umjetnički program,  prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, te  gastronomsku kušaonicu gdje ističemo natjecanje u pripremanju medenih kolača i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša s peludom i medom. Kao zanimljivost za posjetitelje biti će izložene ručno oslikane košnice našega pčelara Ante Bulučića „Osibara“ i predstavljen rad Gradske pčelarske službe koja kroz društveno korisni rad pomaže sugrađanima u zbrinjavanju rojeva pčela,  gnjezda stršljena i osa.

Vođena šetnja Samoborom kreće u 16 h ispred kina

Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna igra i tombola za posjetutelje, a u subotu u suradnji s udrugom PozitivaS biti će organizirana tematska šetnja Samoborom pod nazivom „Lepe hiže samoborske“. Okupljanje i polazak je ispred kina u 16 sati, a potrajat će oko 80 minuta.

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh