KAMO IĆI
Naslovna / KAMO IĆI / Najveće gljivarenje i kotlić u Stubičkim Toplicama
Gljivarenje u Stubakima 2012

Gljivarenje u Stuvakima / Foto: TZ Stubčike toplice

Najveće gljivarenje i kotlić u Stubičkim Toplicama

Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice u suradnji sa GD Blagva-St. Toplice i Kamilo Blagaić-Zagreb, Udrugom Hrvatska žena, Srednjom školom Zabok, PD Stubaki, LU Jazavac, GD Maglen-Oroslavje, Županijskom udrugom uzgajivača konja Krapina i Javnom ustanovom PP Medvednica….  poziva na 18. tradicionalnu jesensku manifestaciju Gljivarenje v Stubakima 2014 u subotu 18. listopada s početkom u 10 sati Parku vozača Pila na Sljemenskoj cesti. Tradicionalna 18. po redu manifestacija, jedna od najvećih gljivarijada u Hrvatskoj. Okuplja oko 1200 izletnika, za čiji se dolazak organizira poseban turistički vlak – „gljivarski cug“, kojim dolaze izletnici iz Zagreba i Zaboka, a također se organizira transfer posjetitelja do Pile, kao i vođeni odlazak i branje gljiva. Ubrane gljive će se po povratku iz šume stručno determinirati, one jestive će se skuhati u gljivarskom kotliću koje će svi berači moći degustirati.

Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je dolazak izletničkim vlakom Gljivarski cug prema sljedećem voznom redu  (izvor: putovnica.net)

Polazak: Zagreb GK (8:20), Zagreb ZK (8:24), Gajnice (8:31), Zaprešić (8:41), Zabok (9:18), Stubičke Toplice (9:37),

Povratak: Stubičke Toplice (17:34), Zagreb GK (18:40).

Cijene karata: Na blagajnama zagrebačkog Glavnog kolodvora po cijeni od 40 kuna za odrasle, Zapadnog kolodvora i Gajnica po 35 kuna, na blagajni u Zaprešiću po cijeni od 25 kuna za odrasle, a za putnike s kolodvora u Zaboku prijevoz vlakom je 10 kuna. Prijevoz za djecu do 14 godina je besplatan, dok za prijevoz bicikla treba izdvojiti 10 kuna.

FOTO: www.stubicketoplice.hr

Pin It on Pinterest