Povežimo se na društvenim mrežama

Ovog vikenda po med u Samobor

KAMO IĆI

Ovog vikenda po med u Samobor

Ovogodišnji 7. SAMOBORSKI MEDNI DANI održati će se 19. i 20. rujna 2015. godine na glavnom samoborskom trgu – Trgu kralja Tomislava, od 10 do 19 sati. Manifestacija u organizaciji Pčelarske udruge “Samobor i Sveta Nedelja” ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.

Program 7. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina i to: – Apiterapijsko savjetovalištepčelarske radionice, – bogati kulturnoumjetnički program, – prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, – gastronomsku kušaonicu gdje će u subotu pripremati već tradicionalno lovački paprikaša s peludom i medom te ga zajedno s gostima i posjetiteljima kušati, a u nedjelju će svi moći kušati medene kolače. Kao zanimljivost za posjetitelje biti će izloženi stari pčelarski predmeti i alati i predstavljen rad Gradske pčelarske službe 112 koja kroz društveno korisni rad pomaže sugrađanima u zbrinjavanju rojeva pčela, gnjezda stršljena i osa.

Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna anketa za posjetitelje uz zanimljiv glazbeni program, a u nedjelju u suradnji s udrugom PozitivaS biti će organizirana turistička šetnja gradom Samoborom. Okupljanje i polazak je s glavnog trga ispred zdenca u 16 sati. 

Fotografija: Foto: Mister GC /FreeDigitalPhotos.net

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh