KAMO IĆI
Naslovna / KAMO IĆI / ŠPANCIRFEST 2016. Veći nego ikad
Špancirfest 2016

ŠPANCIRFEST 2016. Veći nego ikad

Osamnaesti varaždinski festival kreativnosti – Špancirfest održavat će se od 19. do 28. kolovoza. Ovogodišnja novost je proširenje prostora održavanja Špancirfesta na cijelu varaždinsku povijesnu jezgru čime je postao jedini hrvatski festival koji se održava na površini od 35 hektara.

Francuski performans Mu

Francuski performans Mu

Zahvaljujući dodatnom prostoru, moći će se održati i zahtjevnije produkcije uličnoga programa pa će tako svoje vještine pokazati i francuska skupina Transe Express koja će izvesti kazališno-cirkuski performans Mú. Zbog tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju, Mú će biti najveći ulični performans dosad izveden u Hrvatskoj. Osim vrhunskih koncerata, dobre hrane i uličnih multimedijskih i umjetničkih performansa, Špancir ove godine ima i  i slavljenički parfem prikladno nazvan 18.

Uz Francuze, tijekom deset dana festivala bit će izvedeno još stotinjak uličnih programa. Nastupi stand-up komičara, 3D mapping, virtualno oslikavanje baroknih zgrada, Kreativnica koja će ugostiti radove profesionalca i amatera te edukativno-zabavne radionice samo su neki od njih.

Manu Chao

Manu Chao

Svakoga dana održavaju se koncerti na ukupno 3 festivalske pozornice. Među ostalima, nastupaju Manu Chao, Jinxi, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Lajbach, Pips Chips & Videoclips, Zvonko Bogdan, Esma Redžepova, Brkovi, Rambo Amadeus, Siddharta, Pavel, Urban, Neno Belan…

Ovogodišnje izdanje Špancirfesta svoju će punoljetnost, osim izdavanjem parfema, obilježiti i poštanskim žigom kojim će se Hrvatska pošta koristiti u petak 19. kolovoza. Kao i dosadašnjih godina, cilj je festivala inspirirati, poticati i omogućavati kreativno izražavanje te napraviti iskorak u razvoju kulturnih i kreativnih industrija, a tome će se priključiti i neki od najboljih hrvatskih restorana koji će, u sklopu festivala hrane i pića na Starom gradu, ponuditi svoje inačice ulične hrane.

Za  djecu je pripremljen i poseban prostor Park kreative u Habdelićevoj. Svojim sadržajem i uređenjem Park kreative zamišljen je kao mjesto koje će poticati dječju kreativnost te da usvoje i izgrade različite vještine. Kroz deset izvedbenih i devet radioničkih dana programa, park u će na deset dana postati akademija otkrivanja i uvažavanja, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj najmlađih špancirera.

Hladno pivo

Hladno pivo

Sedmodnevne ulaznice za Pan pozornicu mogu se kupiti za 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna za Manu Chao La Ventura. Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna. Programi na pozornici Kapucinski trg besplatni su za posjetitelje.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com na kojoj možete pratiti program i najave događanja.

Fotografije: Špancirfest PR

Komentiraj

Pin It on Pinterest