Povežimo se na društvenim mrežama

PRIKRITI ILI NAGLASITI: Kako biti seksi žena u XL brojevima

MANGO Violeta

MODA&STIL

PRIKRITI ILI NAGLASITI: Kako biti seksi žena u XL brojevima

Fashion to Figure, leopard uzorak haljina

Fashion to Figure, leopard uzorak haljina

Pravila za velike žene, krupnije žene, punije žene, putene žene, žene s oblinama…  u osnovi su ista kao i pravila za mršavice. Prikriti ono što mislite da nije lijepo, a istaknuti ono čime se ponosite.

Prošlo je vrijeme sakrivanja oblina u crnim i prostranim haljinama i tunikama. Da, da, Big girls, you are beautiful! Imate velike grudi? Naglasite ih crvenom haljinom sa V izrezom. Imate veliku stražnjicu – istaknite ju u pripijenoj suknji leopard uzorka. I dok se vozite autom po gradu raspalite „Fat bottom girls“ od Queenovaca. Pogledajte kako se nadmeću čija je veća Beyonce, Jennifer Lopez, Kim Kardashian… pa se priključite i vi.Seksepil je stvar poruke da volite užitke, da se osjećate jako dobro u svome tijelu, stvar samopouzdanja i šarma.

U posljednje se vrijeme sve više modnih kuća počinje baviti i modom u XL brojevima, no osim  Ulle Popken u Hrvatskoj je zasad seksi moda u XL brojevima dostupna samo u Internet dućanima. Mango Violeta, H&M Plus Sizes, ASOS Curve su naznačajnije adrese za ovakvu pretragu, a bogatu ponudu ćete naći i u Simply Be, Ashley Stewart, Evans, Marisota, Duo, Anna Scholz, Beige Plus i Nordstrom online buticima. Evo nekih pravila kako odijevati obline:

 

Boje i uzorci

Modne kombinacije u jednoj boji pretvaraju cijelu figuru u jednu neprekinutu uspravnu liniju i vizualno ju sužavaju. Prekid boja odnosno blokovi boja vizualno snižavaju figuru po 5 cm – što je veći kontrast, tim više.

Ako kombinirate boje, svijetla boja neka bude na mjestima koja želite istaknuti: primjerice crne hlače sa bijelom ili šarenom bluzom ako imate šire bokove, ali želite naglasiti grudi. Šarene ili svjetlije hlače odnosno suknja ako vizualno želite smanjiti gornji dio tijela: ili haljina sa srednjim dijelom u svjetlijoj nijansi, s rukavima te lijevom i desnom stranom u tamnijoj boji. Ili crna haljina sa nešto svjetlijim kardiganom ili sakoom.

Francuski ELLE naslovnica travanj 2014.Najbolji izbor boje za izduživanje figure je crvena, potom crna, plava, ljubičasta i smeđa.

Horizontalne pruge proširuju, a vertikalne izdužuju figuru. Ali ako su horizontalne pruge položeni blokovi leopard uzroka na crnoj podlozi onda i ta kombinacija izdužuje figuru, kao u ovoj Fashion to Figure kreaciji.

 

Preporučeni krojevi

Haljine s V izrezom

Haline na preklop

Haljine u dvije boje ili s uzrokom – tamna boja na dijelu koji želimo prikriti

Suknje: ili pripijene mrkva kroja ili lepršave A kroja

Duge lepršave tunike koje dobro padaju

Hlače visokog struka sa skrivenim džepovima ili širokih ravnih nogavica ili mrkva kroja

Izbjegavajte jastučićima naglasiti ramena

Sakoi s kopčanjem na jedan gumb

ASOS CURVE SEKSI HALJINADužine

  1. Hlače dužine ispod gležnja produlju figuru
  2. Suknje i halijne ili do 5 cm iznad koljena ili do 5 cm ispod koljena
  3. Ako želite dugu haljinu neka bude u kombinaciji sa dubokim V izrezom , jednobojna ili s kontrastnom bojom oko V izreza. Odličan je izbor crna duga haljina i široki bijeli orub V izreza. Ili neka gornji dio halijne bude u uzorku, visokog struka (rezano ispod grudi), a donji dio crn i u lijepom padu
  4. Sakoi trebaju biti ili kraći, dužinom nešto ispod struka ili duži, 20-30 cm ispod bokova.
  5. Kaputi: svakako kraći, najdulje do 10 cm ispod koljena

 

Materijali

KOMAROV halijna

Komarov za Nordstrom

1. Kvalitetni materijali koji dobro padaju i ne gužvaju se za sakoe, kapute, hlače

2. Lepršavi materijali za tunike, bluze i halijne

3. Stretch materijali za mrkva hlače i suknje

 

Cipele

1. Elegantna salonka sa visokom petom najbolje izdužuje figuru

2. Izbor cipela ili sandala jačih boja, lakiranih, sa kopčama i kamenčićima vizualno podiže cijelu figuru. Ona je ultimativna poruka da se osjećate jako dobro i seksi u svom tijelu.

3. V izrez izdužuje figuru i naglašava grudi, što je gotovo uvijek dobitna kombinacija. Pojačajte V izrez širokim kontrastnim obrubom.

[ads1]
Nakit

Samouvjereni veliki komadi nakita koji privlače pažnju na ženu

Šminka

1. Otvorene,  vedre boje, jake crvene boje ruža koje naglašavaju putenost.

2. Naglašavajte lijepu zdravu boju tena i rumenu boju obraza.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

 

Piše: Agatha Borošak 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement
Moglo bi vas zanimati i:

Iz kategorije: MODA&STIL

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh