KAMO IĆI
Naslovna / LJEPOTA / MODA&STIL / PRIKRITI ILI NAGLASITI: Kako biti seksi žena u XL brojevima
MANGO Violeta

MANGO Violeta

PRIKRITI ILI NAGLASITI: Kako biti seksi žena u XL brojevima

Fashion to Figure, leopard uzorak haljina

Fashion to Figure, leopard uzorak haljina

Pravila za velike žene, krupnije žene, punije žene, putene žene, žene s oblinama…  u osnovi su ista kao i pravila za mršavice. Prikriti ono što mislite da nije lijepo, a istaknuti ono čime se ponosite.

Prošlo je vrijeme sakrivanja oblina u crnim i prostranim haljinama i tunikama. Da, da, Big girls, you are beautiful! Imate velike grudi? Naglasite ih crvenom haljinom sa V izrezom. Imate veliku stražnjicu – istaknite ju u pripijenoj suknji leopard uzorka. I dok se vozite autom po gradu raspalite „Fat bottom girls“ od Queenovaca. Pogledajte kako se nadmeću čija je veća Beyonce, Jennifer Lopez, Kim Kardashian… pa se priključite i vi.Seksepil je stvar poruke da volite užitke, da se osjećate jako dobro u svome tijelu, stvar samopouzdanja i šarma.

U posljednje se vrijeme sve više modnih kuća počinje baviti i modom u XL brojevima, no osim  Ulle Popken u Hrvatskoj je zasad seksi moda u XL brojevima dostupna samo u Internet dućanima. Mango Violeta, H&M Plus Sizes, ASOS Curve su naznačajnije adrese za ovakvu pretragu, a bogatu ponudu ćete naći i u Simply Be, Ashley Stewart, Evans, Marisota, Duo, Anna Scholz, Beige Plus i Nordstrom online buticima. Evo nekih pravila kako odijevati obline:

 

Boje i uzorci

Modne kombinacije u jednoj boji pretvaraju cijelu figuru u jednu neprekinutu uspravnu liniju i vizualno ju sužavaju. Prekid boja odnosno blokovi boja vizualno snižavaju figuru po 5 cm – što je veći kontrast, tim više.

Ako kombinirate boje, svijetla boja neka bude na mjestima koja želite istaknuti: primjerice crne hlače sa bijelom ili šarenom bluzom ako imate šire bokove, ali želite naglasiti grudi. Šarene ili svjetlije hlače odnosno suknja ako vizualno želite smanjiti gornji dio tijela: ili haljina sa srednjim dijelom u svjetlijoj nijansi, s rukavima te lijevom i desnom stranom u tamnijoj boji. Ili crna haljina sa nešto svjetlijim kardiganom ili sakoom.

Francuski ELLE naslovnica travanj 2014.Najbolji izbor boje za izduživanje figure je crvena, potom crna, plava, ljubičasta i smeđa.

Horizontalne pruge proširuju, a vertikalne izdužuju figuru. Ali ako su horizontalne pruge položeni blokovi leopard uzroka na crnoj podlozi onda i ta kombinacija izdužuje figuru, kao u ovoj Fashion to Figure kreaciji.

 

Preporučeni krojevi

Haljine s V izrezom

Haline na preklop

Haljine u dvije boje ili s uzrokom – tamna boja na dijelu koji želimo prikriti

Suknje: ili pripijene mrkva kroja ili lepršave A kroja

Duge lepršave tunike koje dobro padaju

Hlače visokog struka sa skrivenim džepovima ili širokih ravnih nogavica ili mrkva kroja

Izbjegavajte jastučićima naglasiti ramena

Sakoi s kopčanjem na jedan gumb

ASOS CURVE SEKSI HALJINADužine

  1. Hlače dužine ispod gležnja produlju figuru
  2. Suknje i halijne ili do 5 cm iznad koljena ili do 5 cm ispod koljena
  3. Ako želite dugu haljinu neka bude u kombinaciji sa dubokim V izrezom , jednobojna ili s kontrastnom bojom oko V izreza. Odličan je izbor crna duga haljina i široki bijeli orub V izreza. Ili neka gornji dio halijne bude u uzorku, visokog struka (rezano ispod grudi), a donji dio crn i u lijepom padu
  4. Sakoi trebaju biti ili kraći, dužinom nešto ispod struka ili duži, 20-30 cm ispod bokova.
  5. Kaputi: svakako kraći, najdulje do 10 cm ispod koljena

 

Materijali

KOMAROV halijna

Komarov za Nordstrom

1. Kvalitetni materijali koji dobro padaju i ne gužvaju se za sakoe, kapute, hlače

2. Lepršavi materijali za tunike, bluze i halijne

3. Stretch materijali za mrkva hlače i suknje

 

Cipele

1. Elegantna salonka sa visokom petom najbolje izdužuje figuru

2. Izbor cipela ili sandala jačih boja, lakiranih, sa kopčama i kamenčićima vizualno podiže cijelu figuru. Ona je ultimativna poruka da se osjećate jako dobro i seksi u svom tijelu.

3. V izrez izdužuje figuru i naglašava grudi, što je gotovo uvijek dobitna kombinacija. Pojačajte V izrez širokim kontrastnim obrubom.

Nakit

Samouvjereni veliki komadi nakita koji privlače pažnju na ženu

Šminka

1. Otvorene,  vedre boje, jake crvene boje ruža koje naglašavaju putenost.

2. Naglašavajte lijepu zdravu boju tena i rumenu boju obraza.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

 

Piše: Agatha Borošak 

 

 

 

Pin It on Pinterest