KAMO IĆI
Naslovna / LJEPOTA / MODA&STIL / U Zagrebu od ponedjeljka kolekcija Gaultier za Lindex
Jean Paul Gaultier za Lindex

Dizajner Jean Paul Gaultier sa svojom muzom modelom Karen Elson

U Zagrebu od ponedjeljka kolekcija Gaultier za Lindex

Kreacija Jean Paul Gaultier za LindexNiti mjesec dana nakon drugih europskih središta ready-to-wear kolekcija Jean Paul Gaultiera za švedsku modnu kuću Lindex jesen/zimu 2014/2015. stiže u Zagreb. Od ponedjeljka 20. listopada modele pariškog kreatora možete razgledati i kupiti u dućanu Lindex u Point shopping centru, po cijenama u rasponu od 150 kn za donje rublje, do kožnih jakni po 1200 kn, a 10% od prodajne cijene namijenjeno je udruzi “Sve za nju” kao prilog za borbu protiv raka dojke.

Ovo je inače i posljednja kolekcija nosive mode koju potpisuje J. P. Gauliter. Naime, prije nekoliko se tjedana na jesenskom tjednu mode u Parizu oprostio od ready-to-wear kreacija i najavio da će se ubuduće baviti samo visokom modom i parfemima, pa će ga i dalje nositi Nicole Kidman i Marion Cotillard na dodjelama Oscara.
Gaultier je dosada svake godine iz svoje kreatorske radionice izbacivao po dvije kolekcije nosive i dvije visoke mode, pa iako je priznati stup današnjeg poimanja mode više nije toliko “in” kao u vrijeme kad je Madonni radio špičaste grudnjake i korzete ili slavnu haljinu s golim grudima, njegovi modeli s prepoznatljvih mornarskim prugicama, umjetničkim printevima, metalnim zipovima i moćno donje rublje i dalje su komadi koje želimo imati u svom ormaru.

Piše: A.B. / Foto: Lindex

 

Pin It on Pinterest