Povežimo se na društvenim mrežama

IRIS SAVJETUJE: Kako da vratim bivšeg dečka

Ljubav

LJUBAV

IRIS SAVJETUJE: Kako da vratim bivšeg dečka

Dobili smo pisma dviju čitateljica koje žele vratiti bivše ljubavi. Jedna je sama prekinula vezu jer je osjećala da u njoj ne ostvaruje svoje potencijale, pa potom požalila, a drugu je dečko ostavio “da bi ju zaštitio od svoje ljubomore”. Evo njihovih pitanja i savjeta Iris Tarbuk:

Ostavila sam ga i sad mi je žao

Draga Iris,
moj je problem ljubavne prirode. Bila sam s dečkom u vezi godinama, trebali smo se vjenčati, ali sam ga na kraju ostavila. Razlog je bio to što smo oboje bili u fazi mladenačke krize identiteta, a ja sam osjećala da sam sama u tome, da se on ne želi ni truditi ni boriti za pronalazak pravog puta. To je zato što je on više flegmatičan tip, lako prihvaća stvari takve kakve jesu, i smatrao je da je naša ljubav najvažnija, a ostalo da će se samo nekako posložiti. Danas se slažem s njim, ali tada sam ga neopravdano smatrala jedinim odgovornim za život koji smo živjeli. Taj život bio je tipično studentski, puno zabave i malo ozbiljnosti, čega sam polako bila sita. Ubrzo nakon prekida počela sam sama raditi na svemu što sam smatrala dotad zanemarenim i nedovoljno iskorištenim potencijalima svog života, i, dakako, shvatila da je sve to lijepo, ali da zbog toga nije bilo vrijedno izgubiti životnog partnera te da sam to sve mogla i dok sam bila u vezi, samo tog nisam bila svjesna, niti sam bila spremna raditi na tome.

Sve u svemu, nedavno sam mu priznala da ga još volim, da ne znam i ne želim prestati, iako je prošlo već dosta od kad nismo zajedno. A on je meni rekao da će dio njegovog srca uvijek pripadati meni, ali da sad ima drugu curu i da razvijaju osjećaje jedno prema drugom. Tad sam mu rekla da mu ne želim kvariti sreću i povukla se, ali jako ga želim natrag.

Ne mogu uopće zamisliti da s nekim drugim mogu biti tako bliska i srodna kao s njim. Ne znam događa li se takva ljubav i takav odnos više od jednom u životu. Ne znam što uopće mogu učiniti u ovoj situaciji? Molim vas, ako imate neki mudar savjet za mene, podijelite ga.

Otvorite srce za novu ljubav

Na ono što se dogodilo u prošlosti trebamo gledati kao na dragocjeno iskustvo i životnu školu, bez da se vežemo na događaje iz prošlosti. Naime, naš je doživljaj prošlosti ponekad više san i fantazija, nego realnost.
Stoga vašem bivšem dečku budite zahvalni na divnoj vezi koju ste imali, a svoju energiju uložite u novo iskustvo s nekom novom osobom. U novu vezu unesite lekciju naučenu sa starom ljubavi.
Svi mi čeznemo za osjećajem sigurnosti. Vama taj osjećaj donosi uspomena na vrijeme kad ste bili s njim. Ali, niti vi niti one više niste iste osobe.    .
Moj je najbolji savjet: ostavi to iza sebe i krenite dalje, sa otvorenim srcem i s povjerenjem u novu ljubav koja će vam donijeti sreću i rast.

Ne želi me uništiti svojom ljubomorom

Imala sam vezu s jednim dečkom i sve je bilo super dok najednom nije počeo biti bolesno ljubomoran. Počeo je umišljati da gledam i želm druge muškarce, da ih svojim stavom izaziva. Radila sam sve da mu dokažem da volim i želim samo njega, ali on me je napustio, rekao je da je tako bolje. Bilo je to prije godinu i pol, i još ga ne mogu preboljeti, ne mogu zaboraviti na njega niti na tre. Znam da me je volio, ali nisam sigurna da li me još uvijek voli. On se sada viša sa nekom ženom, starijom od sebe. A ja ga ne uspijevam zaboraviti. Pročitala sam vaše savjete pa sam počela moliti za njegovu ljubav i slati mu energiju svoje ljubavi. Jučer mi je prišao i prvi puta smo normalno razgovarali, o svemu. Poljubio me je, rekao mi je da misli sve najbolje i najljepše o meni, da mu se jako sviđam, ali da je jednostavno preljubomoran i da se boji da će me time uništiti. Možete li mi još kako pomoći? Postoji li još neki način da se zbližimo?  

[ads1]
Dajte mu vremena da vam se sam poželi vratiti
Slobodnu volju druge osobe moramo poštovati. Iako mu se zaista žarko želite približiti, trebate mu dati vremena da to i on sam poželi. Ako vas voli, vjerojatno će pristati ići na neku terapiju kojom će izliječiti svoju ljubomoru. Ali, ako vas ne voli dovoljno, morate poštovati njegovu slobodnu volju i pustiti ga da ode.
Druga osoba nije predmet, nego slobodno biće i sama određuje što želi. Ono što mi možemo napraviti je moliti za ljubav, slati energiju bezuvjetne ljubavi, moliti svemir da nam se dogodi ono što je najbolje za nas.
Ali nemojte tugovati, ne gubite nadu: za svakoga od nas postoji netko tko nas čeka.

Na pitanja odgovara: Iris Tarbuk, soul reader

Fotografija: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Iz kategorije: LJUBAV

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh