Povežimo se na društvenim mrežama

Kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete?

emocionalna inteligencija, Mliječni zub

OBITELJ

Kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete?

Emocionalno inteligentna djeca postižu bolji uspjeh u životu, a upravo je to tema četvrte edukativne konferencije Mliječni zub, namijenjene roditeljima i odgojiteljima djece predškolske dobi. Tijekom dva dana održavanja, u petak i subotu 13. i 14. ožujka 2020. predavanja i radionice održat će 33 stručnjaka, autora i roditelja. Posebno se ističu riječki psiholog  prof. dr. sc. Vladimir Takšić, prvi hrvatski znanstvenik koji je počeo izučavati koncept emocionalne inteligencije i danska psihologinja izv. prof. dr. sc. Lone Svinth, stručnjakinja eukacijske psihologije na Sveučilištu Aarhus u Danskoj te slovenski specijalni pedagog Marko Juhant koji će govoriti o presudnom utjecaju roditelja na djecu. Konferencija se održava u Zagrebu, u konferencijskom centru Kraš Auditorium, a u subotu 14. ožujka biti organizirano cjelodnevno čuvanje djece u igraonici. Jednodnevna ulaznica za konferenciju iznosi 490,00 kuna, dvodnevna ulaznica za konferenciju iznosi 790,00 kuna, a mogu se nabaviti putem Entrio sustava na linkuhttps://www.entrio.hr/event/mlijecni-zub-kako-odgojiti-emocionalno-inteligentno-dijete-7415

Znanstveno je dokazano da osobe koje imaju razvijene emocionalne vještine, lakše se mogu nositi sa zahtjevima i pritiscima okoline, te se nazivaju emocionalno inteligentnima. Niz istraživanja ukazuju i naglašavaju da djeca s razvijenijom emocionalnom inteligencijom postižu bolji uspjeh u školi, lakše pronalaze posao, općenito su zadovoljnija i uspješnija.

Program konferencije obuhvatit će pet osnovnih područja na koja se odnosi emocionalna inteligencija: svijest o samome sebi i vlastitim emocijama, kontrola nad emocijama, motivacija, empatija, odnosi s drugima. Sadržaji programa obuhvaćaju ulogu osjećaja u našem svakodnevnom životu, način na koji utječu na naš razum i ponašanje i kako ih možemo što efikasnije, korisnije, upotrijebiti za sebe i u radu s djecom.

Lone Svinth će govoriti o važnosti izgradnje brižnih odnosa odraslih s djecom te na koji način takav odnos utječe na izgradnju emocionalne inteligencije kod male djece. Upravo odrasli kroz empatiju mogu pomoći djeci najranije dobi da razumiju i reguliraju svoje osjećaje, kao i da nauče kako rješavati teške situacije i sukobe.

Prof.dr.sc. Vladimir Takšić  će publiku u svom izlaganju uputiti na povezanost i važnost interakcije između koginitivne i emocionalne inteligencije.

Marko Juhant govorit će o kako se emocionalna inteligencija razvija odgojem, uzorom, životom. 

Što osjećaju djeca s teškoćama u razvoju tema je okruglog stola na kojem sudjeluju odgojiteljica Sanja Sharairi, psihologinja Maja Bonačić, majka djeteta s teškoćama u razvoju Mirna Granatin, odgojiteljica Martina Trnka i defektologinja Ivanka Gregurinčić.

Prof. dr. sc. Mirjana Milanović će govoriti o razvoju otpornosti kod djece, prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja o emocionalnoj inteligenciji kao pokazatelju uspjeha u budućnosti, Maja Bonačić o važnosti emocionalnog razvoja kod djece s teškoćama u razvoju. Poslijepodne oba dana konferencije obiluje interaktivnim predavanjima i radionicama: Sanja Ivanušević Grgas drži predavanje pod nazivom “Lakše je graditi snažnu djecu nego popravljati slomljene ljude – terapija igrom”, Kristina Bačkonja drži predavanje “Vidim te, čujem te, važan si – važnost pažnje u dječjem razvoju”, Sara Dugić “Treningom moždanih valova do emocionalne ravnoteže”, a Iva Brčić “Primjenjive tehnike za razvoj empatije kod beba i male djece”.

Više informacija o programu možete naći na web stranici Mliječni zubhttp://mlijecnizub.hr/program/

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: OBITELJ

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh