Povežimo se na društvenim mrežama

9 jela koja trebate probati u Japanu

Hrana, Japan

JELO

9 jela koja trebate probati u Japanu

Nakon svakog putovanja ostaju uspomene na lijepe trenutke, zanimljive događaje, nova poznanstva, ali i sjećanja na nove okuse koje smo probali. Hrana je na putovanjima uvijek značajna stavka jer vjerujem da na taj način dodatno upoznajem tu državu, ali i jednostavno volim jesti i probati nova jela i različite kombinacije. U Japanu je to sve bilo posebno zabavno jer je uvijek bio izazov naručiti obrok uglavnom birajući prema fotografijama u meniju uz dodatni faktor iznenađenja da li smo se uspjeli sporazumjeti i da li ćemo zaista i dobiti ono što smo naručili. U 12 dana putovanja kroz Japan probali smo mnogo zanimljivih novih okusa i ovo je devet jela koja trebate probati ako ste u Japanu.

Sushi

Sushi

Sushi

Naravno da je sushi na prvom mjestu jer je tamo toliko svjež i dobar da jednostavno treba koristiti svaku priliku za jesti ga. Jeli smo sushi i u boljim restoranima i u restoranima gdje se vrti sushi na traci i birate šta vam se jede, ali i kupljen u supermarketu, na tržnici, od svježe ulovljene ribe prije nekoliko minuta – uvijek je dobar. Znatno bolji od svakog sushija koji smo bilo gdje drugo probali.

Morski plodovi

Slično kao sa suhijem oduševili smo se i morskim plodovima.

Morski plodovi u Japanu

Morski plodovi u Japanu

Sve nama poznate školjke su znatno veće nego kod nas. Ako želite probati više različitih

svježih morskih plodova, po povoljnijim cijenama, onda su tržnice najbolja opcija. U Tokyu to je naravno riblja tržnica Tsukiji market, ali i svaki drugi grad koji smo posjetili imao je odličnu tržnicu gdje možete dobro i veoma povoljno jesti.

Curry riža

Tradicionalno jelo koje ćete naći u mnogim restoranima je curry riža, što je u suštini uglavnom svinjsko meso u curry umaku sa rižom kao prilog. Iako zvuči vrlo jednostavno i nama poznato,

stvarno je odlično. Najbolju curry rižu jeli smo u Hiroshimi.

Okonimiyaki

Za Okonimiyaki kažu da je to tipično jelo za Osaku. U suštini se radi o kombinaciji povrća, tjestenine, mesa, jaja i sira. I sve to spremaju pred vama. Vrlo ukusna kalorična bomba nakon koje satima ne mislite više na hranu.

Takoyaki

Takoyaki smo vidjeli samo u Osaki i tamo i probali. Radi se olopticama tjesta koje su punjene

Okonomiyaki

Okonomiyaki

malim komadićima hobotnice i sira.

Kobe Beef

Ljubitelji mesa kažu da je ovo najbolje meso koje su ikad probali.

Riža sendvič

Sendviči od riže su idealan obrok za put ili doručak. Umjesto pekare ili sendviča na koje smo mi navikli u Japanu jedu ove male sendviče od riže punjene komadićima tune ili lososa.

Tjestenina

Obožavala sam tjesteninu u svim oblicima ili kao ramen (tjestenina u supi sa povrćem i mesom) ili

rižinu tjesteninu u soja umaku, sa povrćem, škampima, piletinom itd.Booking.com

 

Kobe-beef

Kobe-beef, vrhunski juneći odresci u Japanu

Sladoled

Kada su slatkiši u pitanju nisam mnogo lutala, uvijek je sladoled, koji obožavam, bio moj prvi i pravi izbor. Naročito zanimljiv je sladoled od zelenog čaja ili od soje. Osvježavajuće i zdravo!

Piše i snimila: Lejla Brčaninović www.putovanjesnova.com

Pročitajte još:

JAPANSKI RUČAK: Recepti za sushi, tempuru, hiziki i agar žele

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA SVIM JELIMA:

Iz kategorije: JELO

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh