Povežimo se na društvenim mrežama

HTZ: Velika svjetska nagrada promotivnom spotu hrvatskog turizma

HTZ, promotivni spot, Ambasadori hrvatskog tuirzma, nagrada Travel Video Awards, Kristjan Staničić, Ina Rodin, Philip DeBevoise

PUTOVANJA

HTZ: Velika svjetska nagrada promotivnom spotu hrvatskog turizma

Video s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima “Ambasadori hrvatskog turizma” proglašen je najboljim svjetskim promidžbenim spotom za 2017. godinu i dobitnik je Travel Video Award. HTZ-u su pripale glavne nagrade žirija i publike za najbolji svjetski promotivni video turističke organizacije

Las Vegas, 9.travnja 2018. Promotivni video Hrvatske turističke zajednice „Ambasadori hrvatskog turizma“, koji je u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima, odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB), osvojio je prestižnu nagradu „Travel Video Awards“ u kategoriji „Best Video by a Tourism Organization“.

Svečanost u House of Bliues

Također, osim stručnog žirija, promotivni video prepoznala je i publika, koja je u on line glasovanju hrvatski promotivni turistički spot proglasila najboljim turističkim promotivnim spotom za 2017. godinu.

Las Vegas, House of Blues

Svečana dodjela nagrada održana je u središtu Las Vegasa, u House of Bluesu, a ovo visoko svjetsko priznanje preuzeo je osobno preuzeo direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić iz ruku  Philipa DeBevoisea, osnivača i predsjednika Uprave Citizine.tv.

Kristjan Staničić: Kreiramo vrhunske promotivne sadržaje

„S velikim veseljem i ponosom primili smo vijest o kandidaturi našeg promotivnog videa u kategoriji za najbolji video turističke organizacije, a osvojena nagrada za nas predstavlja ogromnu radost i satisfakciju. Ovo je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati i prihvaćeni od strane struke, ali i od strane brojnih ljubitelja putovanja diljem svijeta“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako posebne zahvale upućuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izradi promotivnog videa, te svima onima koji su svojim glasovima pridonijeli osvajanju ove vrijedne nagrade. „Čestitke svim finalistima i nominiranima koji su prezentirali svoje odlične projekte. Stvar je prestiža osvojiti nagradu u ovako jakoj konkurenciji – dodao je Staničić.

HTZ, promotivni spot, Ambasadori hrvatskog tuirzma, nagrada Travel Video Awards, Ina Rodin, Kristjan Staničić

Ina Rodin i Kristjan Staničić s nagradom

Devet kategorija, 360 projekata

Nagrade su se dodjeljivale u ukupno devet kategorija u sklopu kojih je prikupljeno više od 360 prijavljenih projekata, a svaka je kategorija imala po četiri finalista. Promotivni video HTZ-a pobijedio je u kategoriji za najbolji promotivni video turističke organizacije za koju su pristigle čak 44 prijave, dok su u uži izbor ušli promotivni video uradci Hrvatske, Perua, Kolumbije i Jordana. Dodjeli nagrada prisustvovala je i direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku, Ina Rodin.

Gari Cappelli: Potvrda načinu prezentacije Hrvatske

„Ova nagrada dokaz je uspješnog marketinškog pozicioniranja Hrvatske na stranim tržištima te potvrda progresivnosti u pristupu prezentiranja turističkih potencijala naše zemlje u cijelome svijetu. Izuzetno sam ponosan na svoj tim u Ministarstvu turizma koji je ovom projektu pristupio proaktivno i inovativno te zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom stvorio promotivni video čiju je kvalitetu prepoznala svjetska stručna javnost“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli te čestitao svima koji su svojim radom na ovom projektu doprinijeli predstavljanju Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije koja diversificiranom ponudom na obali i kontinentu privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

HTZ, promotivni spot, Ambasadori hrvatskog tuirzma, nagrada Travel Video Awards

Priznanje kreativnom timu

Osvojenu nagradu komentirao je i uspješni Nevio Marasović, glavni režiser promotivnog videa. „Nakon fantastičnih reakcija domaće i inozemne javnosti, iznimno sam ponosan što je naš trud i entuzijazam međunarodno prepoznat od strane Citizinea. Ova nagrada pripada svima nama, ali također pripada i cijeloj Hrvatskoj – izjavio je Marasović. Partner u projektu bila je agencija BBDO Zagreb čiji izvršni direktor Luka Duboković naglašava kako osvojena nagrada predstavlja veliko priznanje cjelokupnom kreativnom timu.

Deset poznatih i slavnih

Podsjećamo kako je promotivni video „Ambasadori hrvatskog turizma“ snimljen na prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te je u njemu sudjelovalo 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić.

HTZ, promotivni spot, Ambasadori hrvatskog tuirzma, nagrada Travel Video Awards

Novac od spota – u humanitarne svrhe

HTZ je osigurala iznos od 500.000 kuna za humanitarne svrhe, a svaki od sudionika u spotu dobio je priliku u svoje ime donirati iznos od 50.000 kuna..

Luka Modrić podržao je rad Udruge za autizam Zadar, Mario Mandžukić donirao je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda, Dejan Lovren Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj iz Zagreba, Maksim Mrvica donaciju je usmjerio Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac iz Šibenika. Dario Šarić odlučio je iznos od 50.000 kuna podijeliti na nekoliko ustanova, odnosno Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije, Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Izvor ljubavi, Udruzi za pomoć osobama s invaliditetom Aurora, Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Kamenčići, Centru za rehabilitaciju Roman obitelj te Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici.

HTZ, promotivni spot, Ambasadori hrvatskog tuirzma, nagrada Travel Video Awards, Barbara MesićBarbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma

Barbara Mesić: Hvala sportašima i umjetnicima

„Odličan plasman promotivnog spota rezultat je jedinstva i zajedničkog rada na promociji onog najboljeg od hrvatskog turizma, a posebno mi je drago što smo u njega utkali i humanitarnu notu. Ovim putem još jednom bih zahvalila našim sportašima i umjetnicima, koji su besplatno sudjelovali u promociji naše zemlje u ime kojih smo dodijeliti sredstva udrugama koje pomažu i brinu o bolesnoj djeci i djeci s posebnim potrebama“, kazala je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma.

HTZ, promotivni spot, Ambasadori hrvatskog tuirzma, nagrada Travel Video Awards

Doprinos portala Dobar život

Stjecajem okolnosti, baš nakon prvog prikazivanja spota u javnosti, glavni urednik Jutarnjeg  i glavni urednik portala Dobar život u ulozi voditelja patrole i urednika rubrike Nautika u Jutarnjem lista, imali su susret s ministrom turizma Garijem Cappellijem i njegovim suradnicima na kojem su mu predali studiju i izložili rezultate prošlogodišnje Nautičke patrole i predstavili koncepciju ovogodišnje. Naravno, riječ je bila i o spotu, koji je dočekan s glasnim kritikama nekih političkih krugova, pa čak i struke. Naprotiv, mi smo ideju smatrali izuzetnom i i kreaciju vrlo uspjelom, i drago nam je da smo bili u pravu.

Zato, kada je spot nominiran za svjetsku nagradu, naš portal je odmah objavio poziv za on line glasovanje, s dvije on line aplikacije pa se smatramo sudionicima u svjetskom uspjehu spota. I zato, veliko hvala svima koji su pridonijeli nagradi spota i velika čestitka za veliku nagradu svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji. Glavni urednik portala dobarzivot.net Mladen Gerovac

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh