Povežimo se na društvenim mrežama

IMOTSKI: Osnovana turistička zajednica područja Imota

HTZ, Turistička zajednica Imota

PUTOVANJA

IMOTSKI: Osnovana turistička zajednica područja Imota

Turistička zajednica Imota će u ovoj godini financijska sredstva usmjerit na brojne programe i aktivnosti poput nastavka istraživanja Crvenog jezera, organiziranja Imota family day, izrade bicikličkih i trkačkih staza …  Tin Ujević – najsuptilniji promicatelj ljepote Imote

Osnivačkom skupštinom i svečanim potpisivanjem sporazuma između devet jedinica lokalne samouprave i odlukom o gašenju dosadašnje TZ Imotski, Splitsko-dalmatinska županija dobila je prvu turističku zajednicu područja Imota. Osnivačkoj skupštini prisustvovao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella te ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave udruženih u područje Imota

HTZ, Turistička zajednica Imota

Kvalitetno upravljanje turističkim područjima

Kristjan Staničić naglasio je kako je poticanje udruživanja turističkih zajednica jedan od glavnih ciljeva novog Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. „Hrvatska danas treba dobro profilirane turističke destinacije koje kvalitetno upravljaju turističkim posjetima, turističkim doživljajem i turističkim proizvodom koristeći jedinstvene strateške resurse tijekom cijele godine, na kontinentu jednako kao i u priobalju. Siguran sam kako će turistička zajednica područja Imota svojim radom i djelovanjem ostvarit navedeno te da će biti odličan primjer dobre prakse i poticaj ostalima da slijede put udruživanja i povezivanja, ekonomičnosti i učinkovitosti“, izjavio je Staničić.

Širenje turističke ponude na Zagoru

„Županija svoj turizam više ne bazira samo na obali, na suncu i moru. Strategija je da se turistička ponuda proširi i na našu Zagoru koja ima odličan potencijal za turizam cijele godine. Primjer udruživanja turističkih zajednica općina i gradova u turističko područje poput ovoga dobar je primjer zajedničkog izlaska na turističko tržište kako Hrvatske tako i svijeta”, poručio je župan Blaženko Boban.

HTZ, Turistička zajednica Imota

Turistički ured Imota i TIC Podbablje

Na osnivačkoj sjednici TZP Imota imenovani su i članovi tijela turističke zajednice područja, a donijeta je i odluka o utemeljenju Turističkog ureda Imota i Turističkog informativnog centra Podbablje. Na sjednici je usvojen prijedlog Programa rada TZP Imota za 2018. godinu kojim su definirane sve aktivnosti koje vode afirmaciji područja, obogaćivanju ponude novim sadržajima, stvaranju boljih uvjeta boravka turista i aktivnoj promidžbi destinacije.

HTZ, Turistička zajednica Imota

Crveno jezero, familiy day, biciklističke staze

Tako će TZP Imota svojim djelovanjem pridonositi povećanju turističkog prometa i broja noćenja, posebno u predsezoni i posezoni, kreiranju novih turističkih sadržaja, promoviranju područja kao turističke destinacije kvalitetnih i raznolikih proizvoda, poboljšanju općeg izgleda turističke destinacije i drugim strateški važnim ciljevima. TZP Imota u ovoj godini svoja financijska sredstva usmjerit će na brojne programe i aktivnosti poput nastavka istraživanja Crvenog jezera, organiziranja Imota family day, izrade bicikličkih i trkačkih staza, itd.


Inače, prvi i najsuptilniji promicatelj ljepota Imote, slavni je pjesnik Tin Ujević, evo nekoliko stihova iz njegovog

„Hodočašća po Zagori”

 

… Ovdje su raskošne boje.

Slike se nude kistu.

Život treperi u listu.

Sad grlim prirodu čistu

i mirno je srce moje …

Tu ću srknuti ledenu rijeku,

sjesti po rubu starog mlina …

Baršunasto prići će tišina,

obuzet će me milina …

Ovdje su sveta jezera

čudnovata kao priče,

i vjetri što raspinju pera

ptica iz vilinskih sfera.

Na uspomene sliče

gradine: taj obzor je moja mjera …

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh