Povežimo se na društvenim mrežama

SAJAM DUBAI Turistički bum Arapskih Emirata u Hrvatskoj

Sajam ATM Dubai, Kristjan Stanicic, Gari Cappelli, Helal Saeed Al Marri

PUTOVANJA

SAJAM DUBAI Turistički bum Arapskih Emirata u Hrvatskoj

Dogovori Ministra Cappellija i direktor HTZ-a Staničić na sajmu ATM u Dubaiju. Aviolinijama Dubai-Zagreb i Dubai-Dubrovnik u ovoj godini ostvaren veliki rast turističkog prometa s tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata. Hrvatska na EXPO 2020. Dubai – veza za Indiju, Japan, Tajvan, Australiju, Novi Zeland

Dubai 24. travnja 2018. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i ove godine predstavlja nacionalnu turističku ponudu na sajmu ATM – Arabian Travel Market, koji se održava u Dubaiju od 22. do 25. travnja. Sajam i hrvatski štand obišli su ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji su se tom prilikom susreli s tamošnjim državnim dužnosnicima te brojnim partnerima na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno s predstavnicima svjetskih aviokompanija i turoperatora poput Emiratesa, FlyDubaia, Thomas Cook Indija.

Hrvatska na EXPO 2020.

S ministricom za međunarodnu  suradnju i izvršnom direktoricom EXPO 2020. Dubai, Reem Al Hashimy, ministar Cappelli razgovarao je o sudjelovanju Hrvatske na svjetskoj izložbi EXPO 2020. na kojoj je do sada svoje prisustvovanje potvrdilo 180 zemalja svijeta.

ATM sajam Dubai, Reem Al Hashimy, Gari Cappelli

Ministrica za međunarodnu suradnju i izvršna direktorica EXPO 2020. Dubai Reem Al Hashimy i ministar turizma Gari Cappelli

„EXPO u Dubaiju je puno više od izložbe. Riječ je o jednom od najvećih globalnih, nekomercijalnih događaja od velikog gospodarskog i kulturnog značaja koji predstavlja veliku priliku za Hrvatsku, što je prepoznala Vlada RH, te će se Hrvatska po prvi puta nakon 2010. godine ponovno predstaviti na EXPO-u. Naša je namjera da se uoči EXPO-a otvori Generalni konzulat, te moguće i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore čime bi se dao veliki zamašnjak čitavom gospodarstvu“, istaknuo je ministar Cappelli.

Prilikom susreta ministrica je kazala kako postoji interes za ostvarivanje zajedničkih projekata i uspostavljanje jače gospodarske suradnje između naših zemalja osobito kada se radi o građevinskoj industrije i mogućnosti da hrvatske tvrtke sudjeluju u izgradnji paviljona za EXPO Dubai 2020.

Dubai – veza za Japan, Australiju, Novi Zeland …

ATM sajam Dubai, Hamad Obaidalla, Kristjan Stanicic

Hamad Obaidalla, glavni komercijalni direktor Fly Dubai i Kristjan Staničić

„Predstavljanje hrvatske turističke ponude na ovom tržištu, kao i daljnje unaprjeđenje suradnje s ključnim partnerima, za hrvatski turizam ima strateški značaj. Povezivanje Hrvatske i UAE im višestruke efekte za hrvatski turizam i gospodarstvo. U tom kontekstu do posebnog izražaja dolaze uspostavljene i dobro popunjene aviolinije Emiratesa i FlyDubaija koje spajaju Dubai sa Zagrebom i Dubrovnikom, a čime nam se otvaraju i mnoga druga daleka tržišta, poput Južne Koreje, Japana, Tajvana, Australije, Novog Zelanda, Afrike i drugih. Kako nam je cilj osigurati još bolju budućnost i kontinuiran razvoj temeljen na održivom turizmu, moramo otvarati nova tržišta koja nude velike potencijale posebice u pred i post sezoni“, izjavio je direktor Staničić nakon održanih sastanaka s predstavnicima Emiratesa te glavnim komercijalnim direktorom FlyDubaia Hamadom Obailallom dodavši kako ga vesele odlične povratne informacije ključnih partnera na ovom tržištu koje bi trebale pridonijeti daljnjem rastu turističkog prometa s tržišta UAE.

ATM sajam Dubai, Kristjan Staničić

Kristjan Stanicic na standu FlyDubai

Hrvatski turizam kao model

Ministar Cappelli i direktor Staničić sastali su se i s Helal Al Marriem, izvršnim direktorom Uprave za turistički i trgovinski marketing u Dubaiju zaduženim za bolje pozicioniranje Dubaija kao vodeće turističke destinacije i trgovačkog središta koji je pohvalio hrvatski pristup razvoju turizma te istaknuo kako im je naša zemlja poslužila kao model za izradu strategije za osvajanje turističkih tržišta Južne Koreje i Japana.

Investitor u Four Season – Hvar

Prilikom susreta s predstavnikom investitora u kompleks Four Season na Hvaru, Dennisom Wijsmullerom, ministar Cappelli naglasio je kako će taj projekt doprinijeti još većoj konkurentnosti hrvatskog turizma te kako vjeruje da će ovaj i slični projekti privući i druge investitore. Ministar je dodao kako se radi o ekološki održivom projektu kojem će Ministarstvo turizma dati maksimalnu podršku za njegovu efikasniju realizaciju.

Saudijska Arabija, Indija, Kina …

ATM sajam Dubai, Kristjan Staničić, Waleed I. Sobeaei

Kristjan Staničić i Waleed I. Sobeaei, predsjednik putničke i turističke komore Saudijske Arabije i generalni menadžer međunarodne putničke grupacije iz Riyadha

Direktor Staničić susreo se i s Waleedom I. Sobeaeiom, predsjednikom putničke i turističke komore Saudijske Arabije i generalnim menadžerom međunarodne putničke grupacije iz Riyadha koji sa svojim timom dolazi u svibnju u Hrvatsku kako bi se upoznao sa hrvatskom turističkom ponudom. Iz Thomas Cook India, najvećeg turoperatora Indije naglašavaju kako su zainteresirani za daljnja ulaganja u razvoj ponude prema hrvatskim destinacijama, zbog čega je dogovoreno da njihovi ključni predstavnici krajem godine sudjeluju na studijskom putovanju u Hrvatsku s ciljem upoznavanja destinacija i boljeg razumijevanja ponude iz perspektive indijskog tržišta. U nastavku dana, sastanak će se održati sa turističkom zastupnicom tržišta Abu Dhabija i Kine o mogućnostima uspostave suradnje i pružanju podrške u dovođenju većeg broja turista iz Kine u Hrvatsku.

ATM sajam Dubai, TZ Zagreb, Emirates

Sastanak TZ Zagreba i HTZ-a s Emirates

Turistički boom UAE u Hrvatskoj

Vezano uz Ujedinjene Arapske Emirate, hrvatski turistički sektor je tijekom prošle godine s ovog tržišta ostvario 8.600 dolazaka i više od 23.000 noćenja, što u odnosnu na 2016. godinu predstavlja rast od 78 posto u dolascima i 72 posto  u noćenjima. Pozitivni trendovi zadržani su i u dosadašnjem dijelu godine u kojem je ostvareno više od 1000 dolazaka i 2500 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja visoke troznamenkaste poraste od 134 posto u dolascima i 149 posto u noćenjima. Osim nastupa na sajmu ATM, u ovoj godini, u suradnji s jednom od najvećih agencija UAE-a Dnata održat će se prezentacija o Hrvatskoj. U planu su i poslovne radionice koje će se tijekom studenoga održati u Dubaiju i Abu Dhabiju, a tu su i studijska putovanja novinara, blogera, influencera i predstavnika turističkih agencija i turoperatora. Pozitivnim trendovima pridonijet će i planirana organizacija dolaska 30 agenata s tržišta UAE na Central European Tourism Summit (CETS), sajam koji će se održati u Zagrebu 4. i 5. prosinca ove godine.

ATM sajam Dubai, Gari Cappelli, Kristjan Staničić

Kristjan Staničić i Gari Cappelli na štandu HTZ-a na ATM sajmu u Dubaiju, 24. travanj 2018.

Poslovi vrijedni dvije i pol milijarde dolara

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i šest suizlagača: TZ grada Zagreba, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, Lošinj Hotels & Villas, Uniline, Amathus Travel Croatia te Abacus Tours.

Turistički sajam ATM Dubai inače je najveći je i najposjećeniji turistički sajam na Bliskom Istoku a ove se godine održava 25. put. Sajam posjećuje oko 40.000 turističkih djelatnika i dužnosnika iz cijelog svijeta, a procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni oko 2,5 milijarde američkih dolara.

Izvor: PR HTZ

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh