Povežimo se na društvenim mrežama

SAJAM U PARIZU Ljetni paket aranžmani porasli 45 posto

Salon mondial du tourisme

PUTOVANJA

SAJAM U PARIZU Ljetni paket aranžmani porasli 45 posto

Pariz, ožujak 2018. Na najvećem turističkom sajmu za široku publiku u Francuskoj „Salon mondial du tourisme“, koji se održao od 15. do 18. ožujka turističke novitete predstavilo je oko petsto turističkih destinacija iz Europe i čitavog svijeta a posjetilo ga je više od 100.000 posjetitelja.

Na sajmu, osim Hrvatske turističke zajednice kao glavnog izlagača, svoju ponudu predstavile su i turističke zajednice Grada Zagreba, te Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Hrvatski je štand prvog dana sajma posjetio i hrvatski veleposlanik u Francuskoj Nj.E. Filip Vučak sa suradnicima.

Kristjan Staničić: više aviolinija

„Francuska je za Hrvatsku vrlo potentno tržište s kojeg posljednjih godina ostvarujemo odlične rezultate turističkog prometa. Zajedno s ključnim partnerima posebno radimo na povećanju aviolinija koje predstavljaju jedan od ključnih preduvjeta daljnjeg rasta pozitivnih trendova. Izuzetno nas vesele podaci Udruženja francuskih turoperatora (SETO) prema kojima je prodaja i rezervacija ljetnih paket aranžmana za Hrvatsku u porastu čak 45 posto“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

„Salon mondial du tourisme“ je posljednjih godina udružen sa sajmom „Destination Nature“ koji je posvećen aktivnom turizmu. Tako posjetitelji za cijenu jedne ulaznice imaju priliku posjetiti dva sajma pa je zanimanje za oba sajma u stalnom porastu.

Salon mondial du tourisme, Pariz, Filip Vučak, Danijela Mihalić Đurica

Hrvatski turistički djelatnici na štandu Hrvatske turističke zajednice na turističkom sajmu u Parizu s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj Filipom Vučakom (prvi zdesna)

Danijela Mihalić Đurica: 540.000 francuskih turista

Da su i dolasci s francuskog emitivnog tržišta u stalnom porastu potvrđuje i Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj. „U 2017. godini u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijun noćenja što predstavlja porast od 5 posto u odnosu na 2016. godinu.  Posebno vesele i ostvarena povećanja u razdobljima pred i posezone u regijama u kojima dosad Francuzi nisu bili prisutni u velikom broju čime su zasigurno pridonijele i brojne promotivne aktivnosti u regijama iz kojih se uvode izravne zračne linije za Hrvatsku“, Izjavila je Danijela Mihalić Đurica.

Stare hrvatske brodice u Seteu

Dodajemo kako se hrvatska turistička promocija na francuskom tržištu nastavlja idućeg tjedna nastupom na sajmu aktivnog turizma u Lyonu, a nakon toga slijedi i predstavljanje hrvatske turističke i maritimne baštine na manifestaciji „Escale à Sète“, koja se održava na jugu Francuske u gradu Sète.

Hrvatska će, uz Italiju, biti jedna od počasnih zemalja ovogodišnjeg izdanja manifestacije koja godišnje privlači oko 300.000 posjetitelja, koji imaju priliku razgledavati više od 130 brodova. Tako je u sklopu hrvatskog predstavljanja organiziran dolazak nekoliko hrvatskih tradicionalnih brodova, među kojima su Kvarnerski guc, Lošinjska regatna pasara, Condura Croatica, Komiška sandula, Neretvanska lađa i trupica.

Izvor: HTZ

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh