Povežimo se na društvenim mrežama

SINJ I NIN Dobitnici Inovacijske nagrade EDEN mreže

Nin, Sinj, nagrada EDEN mreže, kulturni turizam,Renata Tomljenović, Senak Daniel, Marija Dejanović, Igor Macan

PUTOVANJA

SINJ I NIN Dobitnici Inovacijske nagrade EDEN mreže

U sklopu generalne skupštine članova EDEN mreže, održanoj u Bruxellesu, proglašeni su dobitnici Inovacijske EDEN nagrade za 2018. godinu. Tako je Sinj osvojio prvo mjesto u kategoriji „Iznimna ponuda kulturnog turizma“, dok je Nin u istoj kategoriji osvojio odlično drugo mjesto. Nagrade je predao predsjednik EDEN udruge Xavier Lechien, a primili su ih direktorica TZ grada Nina Marija Dejanović, te u ime Sinja voditeljica Odjela za multilateralnu suradnju u Ministarstvu turizma Senka Daniel.

„EDEN mreža je udruženje preko kojega pojedine hrvatske destinacije mogu doći do dodatne međunarodne promocije, a samim time i do snažnijeg pozicioniranja na europskom tržištu. Hrvatska je prepoznata kao destinacija izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine, ali i očuvane prirode te nas upravo zbog toga veseli što destinacije poput Sinja ili Nina prepoznaju svoje bogate resursne osnove na temelju kojih grade svoje promotivne aktivnosti i tako zauzimaju konkurentne pozicije na snažnom međunarodnom tržištu – kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nin, Sinj, nagrada EDEN mreže, kulturni turizame

Hrvatska delegacija na skupštini članova EDEN mreže u Bruxellesu

„Izuzetna čast i zadovoljstvo je primiti nagradu od predsjedništva EDEN mreže koje je prepoznalo kulturno-turističku ponudu Nina, a koja je toliko atraktivna da cjelogodišnje privlači posjetitelje i turiste. Nin je do sada već bio nagrađen i to 2013. kada je primio nagradu za najinovativnije korištenje EDEN loga, dok je ovogodišnja nagrada dodatan vjetar u leđa. Članstvo u EDEN mreži uistinu je važno za Nin koji razvija promidžbu povezano s prirodnom baštinom i kreira nove oblike turizma povezano s ekološkim i održivim turizmom. Veliku pažnju posvećujemo kulturnoj baštini i njenoj promidžbi, a osvojena nagrada je potvrda za to – izjavila je direktorica TZ Nina Marija Dejanović.

U sklopu sastanka održana i prezentaciju na temu „Transformational power of tourism“, koju je održala dr.sc. Renata Tomljenović iz Instituta za turizam, dok je Igor Macan, voditelj Odjela za projekte Općine Svetvinčenat, prezentirao turistički razvojni put općine kao primjer dobre prakse.

Udruga EDEN mreža okuplja pobjednike i finaliste europskih destinacija izvrsnosti iz čitave Europe a podupire ju Europska komisija. U okviru mreže stalno se provode natjecanja. Mreža je pokrenuta 2007. godine i danas ju čini 71 destinacija iz 23 zemlje. Riječ je o najaktivnijoj profesionalnoj mreži netradicionalnih i manje poznatih destinacija održivog turizma Europe. Članovi EDEN mreže iz Hrvatske su Bjelovar, Nin, Sinj i Nacionalni park Sjeverni Velebit.

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh