Povežimo se na društvenim mrežama

SLAVONIJA U BAVARSKOJ: Znamenitosti, glazba, jela, vina, suveniri

Turizam, Slavonija, Baranja, Bavarska

PUTOVANJA

SLAVONIJA U BAVARSKOJ: Znamenitosti, glazba, jela, vina, suveniri

Münchenu 18. i 19. travnja Dva je dana trajalo predstavljanje Bavarcima pojedinih slavonskih turističkih odredišta pod sloganom „Najljepša hrvatska tajna“. Riječ je o događanju koje je održano u suradnji njemačkog turoperatora I.D. Riva Tours, Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu te uz podršku Münchner Merkur tz kao medijskog pokrovitelja.

Prve su se večeri, u restoranu „Gasthof in der Au“ u Starnbergu pored Münchena, pod nazivom „Večer ambasadora hrvatskog turizma“, okupili mladi poslovni ljudi hrvatskog podrijetla kojima su predstavljena pojedina slavonska turistička mjesta, njihove znamenitosti, glazba, jela, vina, suveniri.

Turizam, Slavonija, Baranja, Bavarska

Tajna slavonskih bisera

„Bavarcima smo prezentirali biser koji je još uvijek svojevrsna tajna. Slavonija ima srce, toplinu, odličnu gastronomiju i ona mora biti projekt koji ćemo zajednički promovirati. Ono što je najvažnije, grupni, ali i individualni buking slavonskih destinacija je krenuo. Biciklistička tura od 22. do 29. rujna od 100 osoba je puna. U posljednje dvije godine u promociji Slavonije učinjeno je mnogo, a ovi rezultati motiv su svima za daljnji rad – kazao je Selimir Ognjenović, vlasnik njemačkog turoperatora I.D. Riva Toursa.

Turizam, Slavonija, Baranja, Bavarska

Iločki traminac na vjenčanju princa Harryja

Također je kazao sa mu je posebno drago  da će se na vjenčanju godine, onom između princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, posluživati upravo vino iz Slavonije, traminac Iločkih podruma.

Drugog dana u središtu Münchena, u prostorijama Münchner Merkura tz, najčitanijih dnevnih novina u Bavarskoj, održana je prezentacija pojedinih slavonskih destinacija, odnosno njihove turističke ponude. U prezentaciji su sudjelovali Grad Požega i TZ grada Požege, Grad Ilok, Iločki podrumi, Vinarija Kutjevo, Vinarija Brzica, Zlatni lug i drugi. Prezentacija je okupila veliki broj uzvanika, među kojima su bili i značajni poslovni ljudi.

Turizam, Slavonija, Baranja, Bavarska

Prvi katalog Slavonije i Baranje

Bila je to jedinstvena prilika za susret hrvatskih turističkih predstavnika s najistaknutijim turističkim akterima u Bavarskoj. To se prije svega  odnosi na turoperatora I.D. Riva Tours, koji u glavnom katalogu za 2018. godinu koji slavonsko-baranjsku turističku ponudu predstavlja na 10 stranica. To je ujedno i prvi puta da se u jednom njemačkom katalogu nalazi ponuda Slavonije i Baranje.

U sklopu prezentacije sudionicima je prikazana skraćena njemačka verzija promotivnog videa Hrvatske turističke zajednice koji je nedavno u SAD-u okrunjen titulom najboljeg svjetskog promotivnog spota u 2017. godini.

Turizam, Slavonija, Baranja, Bavarska

Projekt Vina Croatia

Uzvanicima je tijekom večeri, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, najavljen i projekt Vina Croatia u sklopu kojeg će se u svibnju održati trodnevna manifestacija na Wittelsbacher Platzu u Münchenu. Dodatnom pozicioniranju Slavonije na njemačkom tržištu pridonijet će i tradicionalno putovanje „Leserreise“, koje Münchner Merkur ove godine organizira za svoje čitatelje u lipnju i rujnu. Osim toga, Bavarska radiotelevizija – Bayerische Rundfunk, zakupila je za svoje gledatelje i slušatelje sedmodnevno putovanje u rujnu s velikom biciklističkom turom po Slavoniji. Paket tog putovanja će se sve do rujna oglašavati putem reportaža, radio spotova, newslettera i brošura. (Fotografije: PR HTZ)

Turizam, Slavonija, Baranja, Bavarska

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh