Povežimo se na društvenim mrežama

VUKOVAR – VUČEDOL – ILOK Među 18 najboljih u Europi

Kulturni turizam, Vukovar-Vučdol.-Ilok, nagrada EDEN, Rujana Bušić Srpak

PUTOVANJA

VUKOVAR – VUČEDOL – ILOK Među 18 najboljih u Europi

Turistička destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok dobitnica je vrhunske europske nagrade EDEN za kulturni turizam u 2017. godini. Time se ta destinacija svrstala među 18 najboljih u Europi. U vrhu su i Grad Đakovo – općina Gorjani, Ruralne Konavle, Smiljan – Gospić te Zagorje – bajka na dlanu

U organizaciji Europske komisije u Bruxellesu je održana svečana dodjela EDEN nagrada za 2017. godinu na temu „Kulturni turizam“. Tako su nagrade i priznanja uručena za ukupno 18 europskih destinacija, odnosno nacionalnih pobjednika zemalja koje sudjeluju u projektu Europske destinacije izvrsnosti (EDEN). Među nagrađenim destinacijama je i hrvatski predstavnik, destinacija „Vukovar – Vučedol – Ilok“, pobjednik nacionalnog izbora za 2016./2017. godinu na temu „Kulturni turizam“. Tako se ova hrvatska destinacija sada i službeno pridružila bogatoj mreži europskih destinacija izvrsnosti.

Bogata hrvatska kulturno-povijesna baština

Predstavbicima destinacije „Vukovar – Vučedol – Ilok“ čestitao je na priznanju i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. „Hrvatska je u svijetu, između ostaloga, vrlo dobro prepoznata po izuzetno bogatoj kulturno-povijesnoj baštini. Drago mi je što su brojne destinacije valoriziraju kvalitetnu resursnu osnovu koja može biti jedan od pokretača daljnjeg održivog razvoja turizma na razini destinacija. Siguran sam kako će sve hrvatske destinacije finalisti EDEN izbora, a posebice nacionalni pobjednik, imati još veću međunarodnu vidljivost, a samim time i bolje turističke tijekove“, izjavio je direktor Staničić.

Dodjela EDEN nagrada,direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpa

Predstavnici 18 najboljih europskih turističkih kulturnih destinacija dobitnika Nagrada EDEN na dodjeli nagrade u Bruxellesu

Europska mreža destinacija izvrsnosti održivog turizma

Nagradu je primila direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak, koja je naglasila da se ovom nagradom destinacija „Vukovar – Vučedol – Ilok“ upisala među 18 top odredišta kulturnog turizma u Europi. Dodala je kako će destinacija također biti promovirana putem mrežnih stranica Europske komisije što će značajno pridonijeti turističkoj prepoznatljivosti destinacija, ali i Hrvatske u cjelini kao privlačne cjelogodišnje destinacije. Dodajmo kako je Bušić Srpak danas potpisala Briselsku deklaraciju o europskoj mreži destinacija izvrsnosti održivog turizma, a kojom se EDEN destinacije obvezuju na suradnju i razmjenu znanja, iskustava i primjera dobre prakse.

U finalu još pet hrvatskih destinacija

Podsjećamo, zadnji krug ocjenjivanja, u sklopu kojeg se birao hrvatski nacionalni EDEN pobjednik, održao se u srpnju prošle godine u Međimurju, gdje su predstavnici pet destinacija finalista održali završne prezentacije. Uz pobjedničku destinaciju „Vukovar – Vučedol – Ilok“, za ovu laskavu titulu su se natjecale i destinacije „Grad Đakovo – općina Gorjani“, „Ruralne Konavle“, „Smiljan – Gospić“ te destinacija „Zagorje – bajka na dlanu“. Svih pet destinacija finalista su predstavljene kao primjeri dobre prakse na europskoj razini te su pridružene europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma.

Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) je projekt koji promiče modele održivog razvoja turizma preko nacionalnih natjecanja koja se održavaju svake druge godine, a cilj mu je privući pažnju na vrijednosti, raznolikosti i zajednička obilježja europskih turističkih odredišta te na taj način stvoriti podlogu za razmjenu primjera dobre prakse diljem Europe.

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: PUTOVANJA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh