Povežimo se na društvenim mrežama

100.000 njemačkih nautičara dolazi na hrvatski Jadran

Romeo Draghicchio

NAUTIKA

100.000 njemačkih nautičara dolazi na hrvatski Jadran

Prošle je godine u Hrvatskoj boravilo 2,3 milijuna gostiju iz Njemačke, od tog broja 20 posto bilo ih je upravo iz ove pokrajine, Sjeverna Rajna – Vestfalija. I upravo tu je najveća konkurencija, i zato Hrvatska mora biti ovdje – kaže Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu.

Posebno naglašava da je to važno za nautičke tvrtke, jer je u ukupnom broju dolazaka Nijemaca na Jadran bilo oko 100.000 nautičara, ponajviše onih koji iznajmljuju brodove i plove, ali i onih koji imaju svoje brodove na vezu u hrvatskim marinama.

Dokaz koliko su Nijemci vezani za naše more je i to što je troje njihovih nautičkih novinara upravo ovdje na ovom sajmu promoviralo svoj gastro-vodič po hrvatskim nautičkim rutama. I zato je dobro što je ACI, kao najveći lanac marina ovdje promovirao svoje nove projekte.

Možemo li očekivati još više Nijemaca na krstarenjima jadranskim rutama?

Možemo, jer situacija je ovdje stabilna i ukupan broj dolazaka je u porastu. Po broju smo slabiji od ostalih mediteranskih turističkih velikana: Španjolska jer najjača sa 10 milijuna Nijemaca, slijedi Italija sa 8 milijuna pa Turska sa 5,5 milijuna njemačkih turista. Grci su pali na 2,5 milijuna, ali su se digli – prošla godina bila im je odlična. Ljudi griješe kada misle da je Grčka zbog duga postala nepopularna. Oni imaju najvišu stopu rasta – 17 posto. Istodobno, Turska je rasla 7 posto a mi 6 posto. Jedino nije rasla Španjolska!

I zato, kaže Draghicchio, jako je važno da smo prisutni na sajmovima, da imamo ovakva druženja kao što smo imali na ovom sajmu a posebno da smo stalno prisutni u ovdašnjim medijima.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh