KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / 47. BARCOLANA: Pothvat ženske posade Marina Frapa
Marina Frapa, posada

Posada Frape

47. BARCOLANA: Pothvat ženske posade Marina Frapa

U suradnji s Hrvatskom zajednicom u Trstu (Comunità Croata di Trieste) Marina Frapa s vlasnikom Franjom Pašalićem i suradnicima i ove je godine na Barcolani organizirala domjenak za prijatelje i poslovne partnere. Posebni gosti domaćina među ostalima, bili su: veleposlanik RH u Italiji prof.dr.sc. Damir Grubiša, veleposlanik pri Svetoj stolici Filip Vučak, generalna konzulica RH u Trstu Nevenka Grdinić, gradonačelnik Trsta Roberto Cosolini i drugi.

Marina Frapa, Barcolana

Uzvanici na domjenku Marine Frapa

A glavnu ulogu u sportskom dijelu Barcolane imala je ženska jedriličarska posada na brodu Marina Sport 36 – Frapa u sastavu: Tihana Tadinac na kormilu, Petra Zuber na glavnom jedru, Nevenka Ćuk na trimu prednjih jedara, Natalia Matošić trimer i podigači, Vanesa Vuljan na podigačima, Lamjana Jurčec na provi, Helena Bule prova i jarbol, Lucija Šago kao fotograf i Helena Vlačić kao specijalni gost.

Što se zbivalo na regatnom polju opisala nam je skiperica Tihana:

Tihana Tadinac

Tihana Tadinac za kormilom

– Iako je dan prije same regate puhala orkanska bura, na dan jedrenja uvjeti su bili promjenjivi s nepredvidivim refulima bure i tramontane koji su predstavljali poseban izazov kroz polje. Bio je izuzetan užitak iskoristiti refule i pretvoriti ih u prednost pred ostalim brodovima. Na samom startu našle smo se u nepovoljnoj poziciji gdje nismo uspjele iskoristiti mjestimično dobar vjetar od strane same Barcole, ali smo zato kroz regatu uspjele nadoknaditi i ući u cilj kao 133. u ukupnom poretku i 13. u grupi 3.

Za ženski jedriličarski tim Frapa, Barcolana je bila cijeli projekt u trajanju od tjedan dana, iako se jedri samo jedan dan. Naime, krenule su iz Marine Frapa u Rogoznici na put dug 200 milja do Trsta i još toliko natrag.

Franjo Pašalić, vlasnik marine Frapa u društvo ACI-evki: Doris Peručić, Silvana Stiglić i Gracia Krainer

Franjo Pašalić, vlasnik marine Frapa u društvo ACI-jevki: Doris Peručić, Silvana Stiglić i Gracia Krainer

– U posljednji trenutak saznale smo za projekt – relly Go to Barcolana i s posebnim zadovoljstvom iskoristile smo besplatne vezove u ACI marinama Šimuni i Rovinj, a iskoristit ćemo ih i na povratku – javila nam je Tihana s broda na putu kući. I najavila da odmah kreću na sljedeće natjecanje – ovog vikenda od 16. do 18.10. na Višku regatu: Split – Vis – Split.

Piše: Mladen Gerovac  / Fotografije: Mladen Gerovac i Tihana Tadinac

 Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još:

47. BARCOLANA: Opsada ACI-jevog štanda

47. BARCOLANA: Prva hrvatska pobjeda u kategoriji maxi

 

Pin It on Pinterest