Povežimo se na društvenim mrežama

47. BARCOLANA: Prva hrvatska pobjeda u kategoriji maxi

Molo Longo

NAUTIKA

47. BARCOLANA: Prva hrvatska pobjeda u kategoriji maxi

Supermaxi Shining iz Umaga sa skiperom Željkom Perovićem stigao je 9., a odmah za njim u cilj je ušao riječki Molo Longo s Rajkom Kujundžićem za kormilom, osvojivši ujedno i 1. mjesto u kategoriji Maxi.

Shining, Umag

Shining nakon ulaska u cilj

– Naš brod je bivši TuttaTrieste, brod građen upravo za ovu regatu, s njim smo došli ovamo prvi put i to s velikim veseljem – rekao nam je Rajko Kujundžić nakon ulaska u cilj i vezivanja na rivi na ACI-jevu štandu gdje im je priređen doček sa šampanjcem. Tada još nije znao da su ušli u povijest hrvatskog jedrenja, jer su prvi maxi koji je u svojoj kategoriji osvojio Barcolanu.

– Posada je odlična, ali još nismo uigrani, ovo nam je četvrta regata i tek sedmi izlazak na more. No, dečki su stvarno izvrsni i atmosfera je odlična. Nakon starta bili smo malo zatvoreni a onda smo dosta dugo vodili regatu. Ali poslije prve bove krenula je „konjska trka“, najjači su prolazili, no mi smo napravili sve što smo se dogovorili.

Cro-a-Sail

Posada Cro-a-Sail: S lijeva – Ina Babac, Ivica Škec, Mladen Babac, Antun Ozarov (pojačanje iz Rusije), Davor Jelača, Maja Agić, Damir Herceg i Dario Buterin

Rajko Kujundžić je zadovoljan i s regatom i s posadom u kojoj je i trostruki svjetski prvak Filip Matika te veterani nekadašnje ANA-e i članovi posade ACI No 1: dr. Nebojša Nikolić i odličan bauman Petar Šajatović.

Brod Cro-a-sail, sa skiperom Miroslavom Reljanovićem prošao je ciljem 33. u ukupnom plasmanu i 8. u 1. kategoriji. Posada je iz Yacht Cluba Croatia, slavnog ACI-jevog kluba, organizatora ACI Match Racea. Predsjednik kluba Mladen Babac opisuje nam jedrenje s orkanskom burom u provu kod dolaska na Barcolanu.

– Od Savudrije do Trsta što inače prolazimo za dva sata, trebalo nam je tri put više. Bilo je to šest sati ludila s vjetrom od 47

Pero Šajatović

Pero Šajatović, baumen ACI No 1 sada na Molo Longu

čvorova. Pola sata smo se vezivali u Trstu. I 2011. bila, je bura, ali ne ovakva …

Piše i snimio: Mladen Gerovac

Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još:

47. BARCOLANA: Opsada ACI-jevog štanda

47. BARCOLANA: Pothvat ženske posade Marina Frapa

 

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh