Povežimo se na društvenim mrežama

47. BARCOLANA Tršćanski zaljev: Regata 2000 brodova

Barcolana

NAUTIKA

47. BARCOLANA Tršćanski zaljev: Regata 2000 brodova

Već tradicionalno se Barcolana održava druge nedjelje u listopadu u Tršćanskom zaljevu. Ovogodišnje 47. izdanje mediteranske regate s najvećim brojem sudionika starta 11. listopada u 10.30 sati. Na startu se očekuje 2000 brodova, a dio njih doći će iz Hrvatske i Slovenije u sklopu “Go to Barcolana” relija. Riječ je o novoj inicijativi koja okuplja sudinike Barcolane u zajedničkom polasku prema Trstu iz Splita, Rijeke i Izole. Reli “Go to Barcolana” kreće 3. listopada. Brodovi koji krenu iz Splita spojit će se s brodovima iz Rijeke i Izole, kako bi u impresivnom mnoštvu zajedno 10. listopada stigli do Trsta, gdje ih čeka besplatni vez. Reli “Go to Barcolana ” promovira ACI kroz svoj sustav marina.

ACI je ovogodišnji značajni partner Barcolane. Naime, svi sudionici regate, čak i oni koji neće sudjelovati u reliju, imaju pravo na besplatno privezište u bilo kojoj ACI marini kad god požele predahnuti, između 3. i 18. listopada. Svoje marine ACI će predstaviti u Barcolana Villageu, velikom sajmu na tršćanskoj rivi koji počinje 7. listopada i prezentira novitete nautičke industrije i turizma.

[ads1]
Inače, 47. Barcolana obuhvaća brojna događanja. Od regata mladih jedriličara (8-15 godina), parade i regate vingate brodova “Barcolana Classic” do atraktivnog showa brzih i okretnih katamarana Extreme 40, koji su sve popularniji u svijetu – od Australije do Rusije i Velike Britanije. Katamarani će se natjecati i u nedjelju – plovit će u Bacino San Giusto i ispred brane Porto Vecchio, što će biti uzbudljiva atrakcija za promatrače na tršćanskoj rivi, dok čekaju povratak brodova s regate. Uz rivu će biti i posebno područje namijenjeno ovim katamaranima, gdje će ih posjetitelji moći razgledati.

Piše: Mladen Gerovac

Fotografije: www.barcolana.it

Izvor: Jutarnji list

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh