Povežimo se na društvenim mrežama

48. Barcolana: 7. mjesto za umaški Shining

Shining

NAUTIKA

48. Barcolana: 7. mjesto za umaški Shining

Shining Umag Umago jedna je od najtrofejnijih hrvatskih jedrilica. Ovaj regatni stroj od 72 stope, kojem je i ACI pokrovitelj, četiri puta za redom osvojio je Fiumanku, prije tri godine Shining  je bio prvi i na Mrduji te dva puta drugi, osvojio je i Lošinjsku regatu, na prethodnim Barcolanama imao je jednom 3. i jednom 4. mjesto. A na ovoj Barcolani stigli su sedmi.

  • Bili su odlični uvjeti za jedrenje na vjetru od 15 do 20 čvorova. Da smo malo bolje startali bili bi uspješniji, a ovako smo završili na sedmom mjestu. U posadi je 20 ljudi, što je idealan broj za ovaj brod i svi su jedriličari entuzijasti, nema profesionalaca – kaže skiper Shiniga Željko Perović, koji je ovu regatu odradio pod povišenom temperaturom.
Željko Perović, Shining

Željko Perović

Shining sada kreće prema Veneciji. Naime, umaški brod JK Fiandara 1975  ima posebnu čast da na poziv Yacht cluba Venezia bude među 10 mediteranskih jedrilica dužih od 60 stopa sudionika prestižne regate Venice Hospitality Challenge. Posljedica je to povijesnog događaja iz jako daleke 827. godine kada su umaški ribari spasili brod u kojem su Mlečani prevozili u Veneciju relikvije Svetoga Marka, kasnijeg zaštitnik a Venecije. Već tada je Umagu dobio pravo da u grb stavi mletačkog lava – objasnio nam  je umaški poduzetnik i suvlasnik Shininga Vilim Draščić.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh