Povežimo se na društvenim mrežama

50 brodica i ACI-jev spektakl na riječkom nautičkom sajmu

ACI, Rijeka

NAUTIKA

50 brodica i ACI-jev spektakl na riječkom nautičkom sajmu

Ovogodišnji treći Rijeka nautic show ili po domaći – riječki nautički sajam, održan od 25. do 27. rujna, okupio je 70-ak izlagača te je prikazano, u moru i na suhom, 50-ak brodica. Najveća vrijednost sajma bila je upravo u tome što je najviše izlagača bilo iz Hrvatske, a posebno što je najveći dio izloženih brodica djelo malih hrvatskih brodograditelja.Također, priređivači sajma, uz pomoć suorganizatora i sponzora priredili su čitav niz zanimljivih događanja.

ACI

ACI paviljon

U svemu tome je veliki doprinos dao ACI, koji je već drugu godinu sponzor te istodobno i glavni partner i suorganizator sajma. Uključenost ACI-ja u ovu vrijednu nautičku manifestaciju je sasvim prirodna, jer radi se o zajedničkom promicanju djelatnosti vezanih za more te nastojanjima ACI-ja da potiče njihov razvoj u svim segmentima – od nautičkog turizma do razvoj male hrvatske brodogradnje i ekološke zaštite mora i prirode. I zato je i interes ACI-ja da ova sajamska priroda i dalje raste, da bude sve sadržajnija i atraktivnija.

Glavna atrakcija: Pogled u plavo

Pogled u plavo

Pogled u plavo

Tri sunčana dana sajma, program zbivanja i lijepe brodice upotpunilo je središnje događanje. Bio je to projekt „Pogled u plavo“, koji je također maksimalno potpomogao ACI. Radilo se o velikom okruglom bazenu, smještenom u samo središte sajma, u kojem su organizatori, omogućili posjetiteljima, osobito djeci i mladima, da zarone s ronilačkom opremom i pogledaju atraktivnu podvodnu izložbu fotografija s ljepotama hrvatskog podmorja što ih je snimio ronilac i majstor podvodne fotografije Marjan Radović. Najmlađi posjetitelji hrabro su zaronilu u vodu bazena, čija je temperatura iznosila tek 19 stupnjeva, da bi stekli svoja prva ronilačka podvodna iskustva.

Pogled u plavo

Pogled u plavo sponzorira ACI

Instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, članovi Specijalističkog ronilačkog tima iz Zagreba, kroz promociju ronjenja u bazenu, promovirali su i očuvanje mora i prirode te načine sigurnog zbrinjavanja otpada, jer ekologija je vrlo važan dio tog programa. Inače, u sve akcije ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic organizatori nastoje uključiti što veći broj građana, pogotovo djece, kako bi već od najranije dobi naučili čuvati svoj okoliš i održavati ga čistim, da bi mogli u njemu uživati i lijepo živjeti. Uz ta stjecanje prvog ronilačkog iskustva, posjetitelji su mogi uživati u večernjem laser showu i nastupu članica Kluba sinkroniziranog plivanja – Primorje Aqua Maris.

Uz sve to, ACI je i prošle i ove godine organizirao na svom bogato opremljenom i privlačno uređenom izložbenom prostoru, i jedno ugodno domaćinsko druženje za sve izlagače, medije i poslovne partnere. Bio je to jedini takav skup na sajmu te su ga svi s radošću prihvatilti i u njemu uživali.

fešta na štandu 4

Fešta na štandu ACI-ja

Treći Rijeka Nautic Show završio je dodjelom nagrada i priznanja na pozornici sajamskog trga. Zlatnu skulpturu brodskog kompasa dobio je Obrt Leidi iz Pule – za brodicu Leidi 660, Srebrna skulptura brodskog kompasa pripala je Pixma centru za brodicu Sealife 535, dok je Brončanom skulpturom brodskog kompasa nagrađena tvrtka M.H.I. za pneumatik Dumi 450.

Skulpturu brodskog kompasa dobile su Arba nautika iz Zagreba za brodicu Arba 500 Electric, Propeler servis iz Rijeke za hrvatski brodski vijak, Nautička milja za brodicu Fortis 590 C te Motonavis za doprinos organizaciji sajma. Malu skulpturu brodskog kompasa organizator je uručio tvrtki TEMA iz Pule za tehnološki iskorak u konstrukciji Potopivog elektromotora za pogon ROV-a i podvodnih vozila.

ACI-ju je uručeno specijalno priznanje za izniman doprinos u organizaciji sajma: Diploma i akvarel tradicionalne hrvatske brodice Bracera Sv. Nikola, Dubrovnik – autora Velimira Solomona.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

Izvor: Jutarnji list

Pišeu. 

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh