Povežimo se na društvenim mrežama

ACI MARINA CRES: Vraćaju se lijepa vremena

Rikardo Kučić, ACI marina Cres

NAUTIKA

ACI MARINA CRES: Vraćaju se lijepa vremena

Rikardo Kučić tek je par mjeseci direktor, odnosno kako kaže v.d. direktor, ali nije novi u ACI marine Cres. Od prvoga dana, već 22 godine Rikardo je ovdje bio šef posade.  Dugogodišnji nautičari sjećaju ga se iz onih sjajnih vremena kada je creska vala puna vala jedara, kada se tamo pred Kovačinama jedrilo i regatavalo na biznis regatama, na mediteranskim regata, na IMS prvenstvima.

Sjećamo se tih dana i nezaboravnih druženja i fešti poput ove današnje. Rikardo je sretan i nasmijan jer ova današnja fešta otvaranja restorana najavljuje povratak onih lijepih vremana kada je marina prštala životom.

-Život u marini je zamro jer smo godinama smo imali loše najmoprimce i taj restoran jednostavno nije išao i dospio je na loš glas tako da prošle godine nije niti radio. Zato je ovo sa standardima u ugostiteljstvo odličan potez ACI-ja. U ovih par dana što je otvoren restoran već se osjeća neka živost,  vidim osmjehe na licima – kaže Rikardo.

Inače, ACI marina Cres je jedna od najljepših i najopremljenijih marina na Jadranu. Tu je prodavaonica namirnica, trgovina nautičke opreme, iznajmljivanje bicikala, automobila i skutera, prodavaonicu suvenira, nove pontone, sidrene sustave, najsuvremeniji WiFi priključak na internet, 12 regatnih brodova, osam obnovljenih apartmana, a sada je tu i novi restoran.

-Imamo sve uvjete za biznis regate, za tim building za školu jedrenja, samo nam fali akcije, kaže Rikardo i jedva čeka da ponovo zaživi ideja o pokretanju Sailing centra Cres. I on i sva posada marine, njih osamnaest, koja je tu od samoga početka. Svi su s otoka  Cresa, svi žive za marinu,  marina i nautičari su im druga obitelj i dom.

Piše Mladen Gerovac

 

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh