KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / ACI MARINA POMER Nakon obnove – nova meka megajahtaša
ACI Pomer

ACI Pomer / Foto: Silvana Štiglić

ACI MARINA POMER Nakon obnove – nova meka megajahtaša

ACI marina Pomer, čini se, pravo je otkriće za megajahtaše. Pogotovo sada kada je marina nakon temeljitog preuređenja došla na glas kao vizualno i sadržajno moderna ali još uvijek skrovita i mirna nautička luka s novim restoranom, bazenom i wet barom.

marina Pomer

Megajahta Orion u marini Pomer / Foto: Romeo Cetina

Direktor marine Romeo Cetina kaže kako ima sve više upita za vez većih jahti. Marina je za to premala, ali zato je vanjska strana valobrana pogodna za vez velikih – dijelom na muringu, dijelom za vez bokom.  A privlači ih, kao i sve druge – upravo ta skrovitost, mir i tišina u zelenilu, udaljenost od gradske gužve i vreve  te blizak odnos i osobna pažnja posade i osoblja, za razliku od bezlične nautičke industrije koja se širi velikim marinama. Osim toga, do pomerske se marine lako dolazi, okružena je lijepim plažama, otocima i prirodom i pogodno je polazište za krstarenja prema jugu.

pomer, kamenjak, medulinPotvrdila je to ovih dana i švicarska obitelj Fiorentzis, Olga i Michael, kada su uplovili svojom 30-metarskom jahtom Orion u Pomer. Olga je inače rođena Opatijska, a jahta je inače na stalnom vezu u marini Punat na Krku. Namjera Fiorentzisovih bila je da se poslije ljetnog krstarenja, kao svake godine, avionom vrate kući u Zurich. Krenuli su zato jahtom prema Puli s namjerom da se tamo iskrcaju. No, u putu pala je odluka – hajmo vidjeti novi Pomer!

Bili su zatečeni i ugodno iznenađeni. Jahta je lako i jednostavno pristala, mornari su je sigurno vezali uz valobran, a oni su izašli i prošetali. Oduševili su se mirom i ljepotom marine i mjesta. I na kraju – nisu mogli vjerovati – do međunarodne zračne luke Pula trebalo im je samo 15 minuta ugodne vožnje, bez ikakve prometne gužve.

Upravo to je još jedna odlika ACI marine Pomer, kaže Romeo Cetina. Danas, u vrijeme niskobudžetnih aviokompanija postala je lako dostupna iz bilo kojeg mjesta u Europi. Pa tako jedan nautičar iz Bruxellesa, koji ima brod na vezu u Pomeru, na njemu provodi vikende. U petak popodne poslije posla sjedne u avion za Pulu a u nedjelju navečer se vraća kući u Bruxelles i u ponedjeljak je na radnom mjestu.

aci marina pomer

Novi bazen u ACI marini Pomer / Foto: Mladen Gerovac

ACI marina Pomer dobila je još jedan adut privlačnosti. To je bazen s wet-barom. Nije velik, ali sve ga više otkrivaju mladi i obitelji s djecom. Tek je otvoren pa se vrhunac njegove popularnost očekuje iduće sezone. Također će dotle biti dovršeno i dječje igralište kao i spremišta za odlaganje opreme nautičara.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest