Povežimo se na društvenim mrežama

ACI MARINA POMER Proradili nova recepcija i prodavaonica

ACI Pomer

NAUTIKA

ACI MARINA POMER Proradili nova recepcija i prodavaonica

Podsjetimo, potpuna obnova i rekonstrukcija ACI marine Pomer zapravo je ostvarenje pilot projekt brendiranja jedne ACI-marinu u novom vuzualnom identitetu i suvremenom modernom ruhu. Cijeli ovaj golemi posao podijeljen u dvije faze, upravo je zgotovljena prva faza, a druga je u tijeku.

ACI marina Pomer

Šetnica i parkiralište

Marina je dobila novu široku šetnicu, a pod šetnicu i i novi parking smještena je oborinska kanalizacija. Bio je to vrlo zahtijevan posao: trebalo je uz more na tri metra dubine smjestiti četiri golema separatora za oborinsku odvodnju, što je zahtijevalo betoniranje u moru. Ali je cijeli posao u roku i uspješno okončan.

Kako je i predviđeno, proradila je nova recepcija, otvorena je nova prodavaonioca i postavljena nova telefonska govornica, sve pod suvremenom funkcionalnom i ukrasnom nadstrešnicom. Kolni je ulaz također gotov, postavljene su rampe, stiže softver. Instalira se nova rasvjeta, uvodi Wi-Fi sustav, poboljšava video nadzor.

U dogovoru s općinom Medulin nastavljena je i gradnja restorana, pa je sada dovršena i druga „deka“. Novi restoran će imati veliku terasu s automatskom tendom.

Recepcija

Recepcija

Ujesen se nastavlja veliki građevinski zahvat. Na mjestu starih objekata bit će sagrađen sasvim novi moderni kompleks: suvremene sanitarije, praonica rublja, tehnički servis, prostorije posade marine, spremište za opremu nautičara …

Na mjesto sadašnje 10-tonske dizalice (sada zbog starosti i sigurnosti diže samo osam tona), dolazi nova 30-tonska. Obližnje istezalište za male barke pretvorit će se u operativni prostor, a tu je predviđeno i pralište brodova te sustav za zbrinjavanje otpadnih voda s brodova, pražnjenje tankova crne i sive vode. Druga faza uključuje i plinsku energanu za cijelu marinu te uređenje parkinga uz lokalnu cestu. Završni radovi su uređenje parka s dječjim igralištem u marini te bogato hortikulturno uređenje cijelog prostora.

Nova prodavaonica

Nova prodavaonica

Sljedećeg proljeća u marini će zazelenjeti, procvasti i zamirisati pravi mediteranski botanički vrt: lavanda, ružmarin, hibiskus, lovor i tamaris, akacija, česmina, grmovi lagerstremije i ljetnog pitospora …

Piše: Mladen Gerovac

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh