Povežimo se na društvenim mrežama

ACI ove godine ulaže u marine i pripremu sezone 92 milijuna kuna

ACI marina Cres

NAUTIKA

ACI ove godine ulaže u marine i pripremu sezone 92 milijuna kuna

Užurbano se radi na dovršenju ACI marine Veljko Barbieri u Slanom. Svi su radovi i u morskom i u kopnenom dijelu pri kraju, recepcionarke i mornari spremni su za nastup jer su prošli obuku po marinama, a tijekom promocije i nagradne igre dosad je pristiglo 80-ak upita za vez u novoj marini.

I marina Pomer uskoro će biti kompletno spremna da u novom ACI-jevom vizualnom ruhu svečano uđe u novu sezonu. Recepcija i prodavaonica već rade, proradili su i automatski kolni ulaz i nova telefonska govornica. Marina ima novi parking, šetnicu i oborinsku kanalizaciju, novu rasvjetu, suvremeni Wi-Fi sustav, bolji video nadzor. Novi restoran će imati veliku terasu s automatskom tendom, a dovršavaju se i suvremene sanitarije, praonica rublja, tehnički servis, prostorije posade marine, spremište za opremu nautičara, dok na mjesto islužene 10-tonske dizalice dolazi nova 30-tonska. Uskoro će u novom mediteranskom vrtu zazelenjeti, procvasti i zamirisati lavanda, ružmarin, hibiskus, lovor, tamaris, akacija, česmina, lagerstremija i ljetna pitospora, a novim će igralištem odjekivati vesela cika dječjih glasova.

Novi restoran u ACI marini Cres

Novi restoran u ACI marini Cres

Najveća promjena u ACI marini Cres bit će novouređeni i opremljeni restoran koji će raditi u skladu s novim ACI-jevim standardima u ugostiteljstvu. Nakon novih pontona, sidrenog sustava, instalacija i ormarića na gatovima Cres  dobiva i novi 5-tonski viličar, nove kamere, 15 inox kolica za nautičare, osam novih stalaka za bicikle, 20 spremnika za odlaganje stvari nautičara, novu ulazno-izlaznu rampu te reklamne panoe u skladu s novim vizualnim identitetom.

U ACI marini Rab mijenjaju se energetski ormarići i dograđuje elektroinstalacija na gatovima te pojačava sidreni sustav i sustav vezova gata “A” za plovila do 18 metara.

Šimuni dobivaju novi pročistač otpadnih voda, 500 m ogradnog zida, pojačano elektro-napajanje za vezove u tranzitnom dijelu, novi pet-tonski viličar i 10 brodskih ležaljki, dok će  recepcija biti uređena u skladu s vizualnim identitetom.

U Jezerima se rekonstruiraju sanitarije za nautičare te uređuju sanitarije za osobe s posebnim potrebama, dopunjava oprema za suhi vez, nautičari dobivaju 10 spremnika za odlaganje stvari, postavljaju se četiri betonske vaze s cvijećem te sedam kontejnera za komunalni otpad…

Vodicama slijedi rekonstrukcija gatova s vodovodnom i elektro mrežom, cijela marina bit će pokrivena video nadzorom, kolni ulaz, sanitarije i ulazi na gatove dobivaju čitače magnetskih kartica za otvaranje vrata.

Dizalice dobivaju nove brage, stiže i nova 5-tonska krokodil dizalica te 5-tonski viličar. Bit će tu i „šminke“: bojanje recepcije i sanitarija, nova sjedeća garnitura za goste u recepciji u skladu sa vizualnim identitetom, obnova horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, novo hortikulturno uređenje s automatskim navodnjavanjem, četiri zastavna jarbola…

U Palmižani se planira povećanje kapaciteta sanitarnog čvora, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, nabava broda za prijevoz posade, fitness sprave na m jestu nekadašnjeg dječjeg igrališta, nove drvene klupice za šetače, jači video nadzor s novih pet kamera, putokazi, ploče i panoi u skladu s novim vizualnim identitetom…

U ACI marini Dubrovnik slijedi rekonstrukcija krovišta ljetnikovca Sorkočević, dodatno je aplicirano na europske fondove za rekonstrukciju dvorca, nastavlja se izvedba hidrantske i vodovodne mreže, postavlja 300 m ograda uz plato suhog veza, pojačavaju elektro-ormarići na gatu “I”, postavljaju nove kamere video nadzora te putokazi i natpisi u skladu s vizualnim identitetom.

Osim toga, u sve marine uvodi se novi funkcionalni  wi-fi sustav koji je protekle sezone uveden u Umag i Pulu.

Uz nabrojeno, još se mnogo toga obnavlja i uređuje u svim marinama od Umaga do Dubrovnika. To su one na papiru naoko sitne stavke, ali u marinama oku itekako vidljive promjene kao što su: uredna vanjska rasvjeta, hortikultura, osvježene prostorije i pročelja, ispravni energetski ormarići, dizalice, viličari i trevel-liftovi, besprijekorni vodovod i kanalizacija, održavani sanitarni prostori i uređaji …

Odmah nakon sezone nastavlja se s investicijama. Tako će restoran u ACI marini Umag dobiti terasu s pergolom, Rovinj kreće u najavljenu veliku rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela marine, u ACI marini Pula uredit će se prostor na prvom katu za edukacijski centar u ugostiteljstvu.

Nakon novog restorana u ACI marini Milna kreće obnova krova i sanitarija za goste restorana, preuređenje recepcije, ureda direktora, toaletnog prostora za osoblje marine te prostorije za arhivu, u skladu s vizualnim identitetom.

A u ACI marini Opatija napokon počinje rekonstrukcija kopnenog i morskog dijela marine, naravno, nakon izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta te ishođenja potrebnih dozvola.

Piše: Mladen Gerovac

Fotografija i ilustracija: ACI

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh