Povežimo se na društvenim mrežama

ACI POMER: Ljetna marina postala moderna nautička luka

ACI, POMER

NAUTIKA

ACI POMER: Ljetna marina postala moderna nautička luka

Marina Pomer bila je sezonska marina. Tako je zamišljena, tako je i sagrađena. Nešto poput kopnene istarske Palmižane, ili Žuta i Piškere. No, kada su prvi nautičari u Pomeru vezali brod, više se nisu dali iz marine. Ubrzo je ACI Pomer bio pun brodova na stalnom vezu. Restoran je u početku bio tek natkrivena terasa s roštiljem. Vremenom je postao jedan od najpopularnijih ACI-jevih restorana.

Bilo je jasno: sezonsku marinu treba što prije pretvoriti u cjelogodišnju. No, ono što je počelo prilagodbom, završilo je potpunom obnovom. Danas je ovdje veliko gradilište. ACI marina Pomer doživljava svoj puni preporod. Trebala bi postati prva i ogledna suvremena marina novog modernog ACI-ja.

ACI, Vladimir Ivančić

Vlado Ivančić, ACI-jev direktor nautike

O tome najprije razgovaramo s Vladimirom Ivančićem, direktorom ACI-ja za nautiku, koji je svojedobno pet godina bio i direktor ACI marine Pomer.

– Kada smo vidjeli da su nautičari prihvatili marinu kao svoje stalno boravište, počeli smo je prilagođavati da bi ljudi mogli tu ostati na stalnom vezu. Marinu je trebalo zaštititi pa smo najprije produžili lukobran. Produženjem lukobrana mogli smo produžiti i pontone. Dobili smo još 40-tak vezova u moru. Prije četiri godine smo i sve pontone zamijenili novima.

U međuvremenu ekipa ACI-jevi stručnjaka dovršila je projekt unifikacije vizualnog identiteta ACI marina. Taj projekt sadržava arhitektonska rješenja, uređenje prostora, rasvjete, zgrade recepcije, sanitarija te standarde koji osiguravaju jednaku kvalitetu usluga u svim segmentima poslovanja u svim marinama, ali vodeći računa o njihovim posebnostima. U to se sasvim lijepo na samom početku uklopila ACI marina Pomer. Cijeli projekt „težak“ je 12 milijuna kuna: bit će to prva marina novog izgleda, s novim vizualnim ACI identitetom.

Pomer će dobiti novu recepciju, sasvim novi suvremeni sanitarni čvor, restoran, prodavaonicu, novi kolni ulaz, šetnicu, parkiralište, servisni dio, prostor za osoblje, skladište … Uz novi restoran bit će i bazen s wet barom. Sve bi trebalo biti gotovo do početka sezone 2016. – Dakle, sljedeće sezone moći ćemo naručiti martini u bazenu, pitamo.

– I popiti ga – sa smiješkom dodaje Vladimir Ivančić.

Piše: Mladen Gerovac

Izvor: Jutarnji list

Fotografije: arhiva ACI i Mladen Gerovac

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh