KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / BIOGRAD BOAT SHOW Rekord: 300 izlagača i 300 brodova
biograd boat show

Biograd boat show

BIOGRAD BOAT SHOW Rekord: 300 izlagača i 300 brodova

Već smo prošle godine napisali kako je biogradski sajam postao hrvatska Genova. Naravno, u onom smislu nekadašnje Genove kada je bila glavna meka svih Hrvata željnih brodova i nautike. Danas je dobar dio nekadašnje Genove preselio u Cannes. A kako većina nautičkih Hrvata sav tamošnji glamur doživljavaju kao nešto gdje se ne mogu osjećati opušteno i ugodno, vrlo su rado postali poklonici Biograda, koji raste kao Cannes.

I evo već je 18. godina kako je taj mali mjesni nautički vašar uznapredovao do Internacionalnog kalendara nautičkih sajmova na kojem nema ni Zagreba, ni Splita ni Rijeke, a bili su stariji i veći. Biograd boat show ih je nadmašio  jer su ga tamošnji ljudi vješto vodili koristeći  sve uvjete koji su imali: nautičku tradiciju, infrastrukturu, vezove, marine i hotele, dobre ideje, sposobne menadžere i moćnu organizaciju.

Zato je, prema riječima direktora sajma Milana Šangulina, izložbeni prostor za  ovogodišnji sajam ispunjen  u rekordnom vremenu. Trenutno se radi na preraspodjeli prostora marine od 32.800 četvornih metara kako bi se smjestili i izlagači s liste čekanja. Sajam sve više privlači izlagače i posjetitelje iz susjednih zemalja te dobiva na međunarodnom ugledu. Organizirana su i mnoga prateća događanja, poput Austrijskog offshore sailing prvenstva sa više od 350 sudionika.

U sklopu sajma Biograd Charter Show postao je godišnje sastajalište za čarter industriju. Tako su sajamski dani četvrtak i petak rezervirani za business to business poslovanje, dok se vikendom nudi prilika za izravni razgovor s čarterašima što uključuje i posebne ponude. Taj je poslovni program začinjen velikom Charter Friday zabavom u restoranu u hali “B”.

Upravo taj dobar omjer nautike, posla, atrakcija i zabave daje sajmu poseban šarm.  Tako se na kraju svakog sajamskog dana nudi večernji program druženja uz jelo i piće u gradu nadomak marine, uz zabavu do kasnih sati.

BIOGRADSKE PREMIJERE: Od polupodmornice do novog atraktivnog Monachusa

Monachus

Monachus 45

U Biograd premjerno dolaze: najnovija 12-metarska domaća jahta Damor koju predstavlja Volvo distributer iz Splita zajedno sa sedam Volvo automobila među kojima i poznatu verziju Volvo Ocean Race, novi Monachus 45 Issa, Agena marina s novom 17-metarskom polupodmornicom Submarine 55 PAX, Bayliner CC6 i VR5, Beneteau s više plovila, Dufour 460 i 412, Galia 660 Hardtop, Hanse 315, Jenneau sa jedrilicom Jenneau

Seafaring salon

Seafaring 44 salon

64 i nekoliko najnoviji modela Marry Fisher, Nordkapp Noblesse 790 i Enduro 705, atraktivni modernistički trawler Seafaring 44 …

Piše: Mladen Gerovac

Fotografije: PR Biograd Boat Show, Monachus i Seafarer

 

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest