Povežimo se na društvenim mrežama

BOOT 2016 Predstavljanje hrvatskih ronilačkih centara

NAUTIKA

BOOT 2016 Predstavljanje hrvatskih ronilačkih centara

Za razliku od čarter nautičara koji su s iznajmiteljima povezani preko tipkovnice kompjutora kada putem interneta biraju brod, rutu, mjesto i vrijeme, kod ronilaca još uvijek funkcionira osobni odnos face to face. Naravno da ni ovdje ne može bez agencije, ali koliko je važan taj neposredan odnos govori brojka – u u Düsseldorfu je prisutno petnaestak hrvatskih ronilačkih centara – od Istre do Cavtata.

Foto: Mladen Gerovac

Hinko Car, Mihurić, Selce

Hinko Car ove godine obilježava 20. godišnjicu rada svog ronilačkog centra Mihurić u Selcu, a ovdje u Düsseldorfu je već 18. godinu.

– Prvih godina smo trošili više nego što smo zarađivali. Sada, ako se ne pojavite u Dusseldorfu, već se pitaju – da se nešto nije promijenilo u Hrvatskoj, da niste zatvorili centar … Ovdje se ostvaruje neposredan kontakt i ne postoji bojazan da se tu preko agencije nešto proda, a da mi to ne možemo odraditi. Posjete nas i naši stalni gosti, popijemo kavu, sjetimo se događaja s ronjenja i – vidimo se ponovo u Selcu… Osim toga, u Dusseldorf dolaze i poklonici ronjenja iz Italije, Austrije, Nizozemske, Belgije … Ronjenje u Hrvatskoj je u uzlaznoj putanji, godišnje već imamo oko milijun urona a, prema nekim procjenama, gosti-ronioci samo na području Kvarnera godišnje ostave 17 milijuna eura.

Leo Novaković dolazi sa Šolte. Tamo ima ronilački centar, osmu je godinu zaredom ovdje u Dusseldorfu.

– Više od 90 posto mojih gostiju dolazi iz Njemačke i zato moram biti ovdje. Konkurencija je žestoka, posebno iz Egipta gdje sezona traje 12 mjeseci i roniocima se nudi hotelski smještaj s damping cijenama. Naša je prednost, blizina, bistro more i atraktivno podmorje…

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh