Povežimo se na društvenim mrežama

Brodovi s nautičarima napokon uplovili u ACI marinu Slano

ACI marina Slano

NAUTIKA

Brodovi s nautičarima napokon uplovili u ACI marinu Slano

Nije bilo svečanih pozivnica, niti bogatog programa s vatrometom. ACI marina  „Veljko Barbieri“ Slano otvorena je u srijedu 3. kolovoza 2016. tiho, s ugodnim  domjenkom uz glazbu i klapsku pjesmu i, što je najvažnije, uplovljavanjem dvadesetak brodova na njene vezove.

Otvorenje marine je zakazano odmah pošto je dobila uporabnu dozvolu. Puno je dana izgubljeno pa je svaki dan bio dragocjen. Odmah su vijest o otvaranju marine objavili i svi mediji pa su na domjenak došli svi koji su to mogli i željeli – nautičari, suradnici, mještani, prijatelji, predstavnici medija.

Slano marina ACI

Ivica Bilić, Gracia Krainer, Tommi Mischell, Judita Bilić, Ivica Bučan i Pave Turić / Foto: Mladen Gerovac 

Budući da je trebalo pripremiti ponudu jela i pića u pomoć su pozvani glavni ACI-jevi ugostiteljski aduti – Ivica Bučan i Pave Turić. Nakon što su uhodali restoran u ACI Milni i uspješno pokrenuli Mistral u ACI marini Cres ovaj par je u stilu pravih „gastro-komandosa“ preko noći pripremio obilje ukusnih jela za stotinjak ljudi koliko se okupilo na domjenku.

Direktorica Doris Peručić je prigodnim riječima pozdravila prisutne a marina je otvorena samim činom uplovljavanja njenih gostiju. Slučaj je htio da je prvi nautičar s godišnjim ugovorom koji je uplovio između dva ferala nove marine  i vezao brod Dube na svom vezu, bio Dubrovčanin  Mario Ivušić te mu je uručen i prigodan dar. Naravno, nisu izostale ni šale njegovih prijatelja o tome kako je vrebao pred marinom samo da bi uplovio prvi.

Doris Peručić, Kristijan Pavić

Doris Peručić, direktorica ACI-ja u odlasku i Kristijan Pavić, direktor ACI-ja u dolasku / Foto: Mladen Gerovac 

Vani na valobranu vidjele su se i prve velike jahte, među kojima je bila i 36-metarska jahta Navilux na kojoj su u posjet marini došli specijalni gosti iz Amerike. Već tradicionalno, svim gostima podijeljeni su prigodni ACI darovi, među kojim i neizbježni i sve popularniji bijeli šeširi.

Bila je to i prigoda da se izvuku i proglase dobitnici nagradne igre ACI-ja u povodu gradnje i otvorenja 22. marine u lancu.

Domjenak je ujedno bio i oproštajni za direktoricu Doris Peručić, koja je u svoje tri godine pridonijela da ACI pokrene mnoge stvari s mrtve točke a među njima je i ova marina, prva nakon one u Ičičima, kojaje otvorena prije punih 26 godina.

marina ACI Slano

Veselo druženje na otvorenju marine Slano

Ovom ugodnom susretu u povodu otvorenja marine pridružio se i njen novi direktor Kristijan Pavić, koji će za par dana preuzeti tu dužnost. Bila je to i prilika za zajedničku fotografiju e s tada još uvijek aktualnom direktoricom Doris Peručić. Novom direktoru Kristijanu Paviću Doris Peručić uručila je monografiju ACI Postanak, koja je upravo izašla iz tiska, s posvetom u kojoj mu je zaželjela puno uspjeha u poslovanju.

Druženje se produžilo dugo u noć, voda u bazenu ljeskala se u svim bojama, bilo je tu i zakašnjelih kupača, bilo je tihe pjesme i puno razgovora i sjećanja na neke vesele trenutke.  Ali u svemu najveselije je bilo ocrtavanje jarbola na noćnom nebu i brodskih svjetala na vezovima u marini. Napokon su brodovi uplovili u ACI marinu „Veljko Barbieri“ Slano, i to je sada bilo najvažnije.

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA:

Piše: Mladen Gerovac

Fotografije: Mladen Gerovac i Foto Adria

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh