Povežimo se na društvenim mrežama

BRODSKI DNEVNIK 2017 Big Brother na brodu Maslina

Nautička patrola 2107. Video snimke 360 stupnjeva

NAUTIKA

BRODSKI DNEVNIK 2017 Big Brother na brodu Maslina

Piše: Mladen Gerovac

Tri dana u ACI marini u Ičićima prošli su kao dan. Posjet ministra Cappellija, Dan ACI-ja – televizija, kamere, mikrofoni, novine, radio postaje … Naša patrola već na početku postala je prvoklasni medijski događaj.

Ali najveći i najznačajniji medijski događaj za našu Patrolu u Ičićima bilo je postavljanje video kamere na pramcu Masline. Kamere koja će za sve vrijeme trajanja Patrole snimati 360 stupnjeva sve što se zbiva oko nje. I sve će to u svakom trenutku biti dostupno svima koji otvore web portal www.jutarnji.hr

Prvo u Hrvatskoj

Ovo snimanje, koje je suradnjom Jutarnjeg lista i Vipneta uključeno u projekt Nautičke patrole, prvo je takve vrste u Hrvatskoj.

To, dakle znači da ćete preko portala jutarnji.hr zajedno s nama moći uživati u svim ljepotama morskih krajolika, u jadranskim zorama i zalascima sunca, u lijepim marinama i skrovitim uvalama …  U šumu vjetra u jedrima i u šaptu vala kada pramac broda razgrće svoju morsku brazdu … Ali i u iznenadnim neverama, kad munje paraju nebo, kada se more razgoropadi i nasrće na brod. A tada ćete i prvi saznati, i to prije nas, ako sile prirode budu jači od držača kamere. Izgubit ćete sliku, ali mi nećemo izgubiti kameru jer je osigurana dodatnim čeličnim sailama. Tako ćemo vas odmah nakon smirivanja nevere ponovnim postavljanjem kamere, koja je otporna i na more i na udarce, ponovo vratiti u naš život.

Nautička patrola 2017, video 360 you tube

Struja i Internet kao na kopnu

Evo još i tehničkih podataka o ovom jedinstvenom video pothvatu, kojima suvereno vlada član naše posade Damjan Raknić. Ovu kameru zapravo čine dvije kamere čije se zasebne snimke spajaju u jednu koja gledatelju prikazuje čitav prostor oko kamere koju njezina leća vidi. Sve se ostvaruje uz pomoć pristupa 4G mobilnoj mreži. Osim što može snimati video do 4K rezolucije u 360 stupnjeva, Samsungova Gear 360 kamera može fotografirati u 360 stupnjeva do rezolucije od 15 megapiksela s visokim dinamičkim kontrastom te uživo emitirati video u 30 sličica u sekundi u visokoj rezoluciji. Kameru je također moguće kontrolirati uz pomoć kompatibilnih Samsung i iPhone uređaja putem bluetooth veze.

I još dvije stvari jako važne.  Prva: imat ćemo Internet i u najzabačenijim uvalama,zahvaljujući dvama ruterima – jednim na baterije a  drugim na nomalnu 220-230 V struju. I druga: ista ekipa nam je u Ičičima montirala uređaj koji pretvara struja od brodske12 voltne u izmjeničnu 220-230 voltnu. To znači da ćemo i izvan marina na sidru u uvali moći puniti svoje lapotope, mobitele i kamere. I raditi.

Nautička patrola 2017, video 360 youtube

Pogledajte ovdje kako je izgledala naša prva 360 stupnjeva snimka, poslana prilikom uplovljavanja u Marinu Punat. Za pregled svega što se zbiva na brodu, oko broda, na nebu, na moru i obližnjem kopnu treba kružiti mišem ili koristiti navigaciju u gornjem desnom uglu snimke.

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh