KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / BRODSKI OSCAR 2017. Europski brodovi godine RM 970 i Marex 310 Sun Cruiser
Veće zanimanje za Dehler 34 nego za pobjednika

Veće zanimanje za Dehler 34 nego za pobjednika (Snimio: Mladen Gerovac

BRODSKI OSCAR 2017. Europski brodovi godine RM 970 i Marex 310 Sun Cruiser

 

RM 970

RM 970 (Snimio: Mladen Gerovac

JEDRA: Najbolji obiteljski krstaš – RM 970

Sada je jasno zašto su u Parizu posjetitelji tamošnjeg nautičkog sajma u prosincu prošle godine toliko opsjedali RM 970. Bio je po mjeri njihova ukusa.  Tako ga je nakon testiranja

Seascape 24

Seascape 24 (Snimio: Mladen Gerovac)

ocijenio i žiri urednika iz 11 vodećih europskih jedriličarskih magazina.  Ovdje na sajmu u Dusseldorfu RM nije privukao takvu pažnju posjetitelja.

Miliji im je bio njihove gore list Dehler 34 koji se nije natjecao među obiteljskim

Pogo 36

Pogo 36 (Snimio: Mladen Gerovac

krstašima već u konkurenciji performance cruisera, premda ni tu nije dobro prošao jer je žiri u toj konkurenciji dao prednost  brodu Pogo 36. Bez sumnje, svaki od tih brodova ima dobre i loše strane, koje su sasvim sigurno  novinari kroz detaljne testove dobro provjerili (član žirija ne smije glasati za brod iz svoje zemlje) i odvagnuli pa ljubiteljima mora, brodova i jedrenja jedino preostaje da im povjeruju ili da se priklone svojem ukusu (o kojem se ne raspravlja).

Stoga ćemo samo nabrojati i preostala tri izabranika za European Yacht of The Year 2017. u svojim kategorijama: u kategoriji Luksuzni krstaš to je Beneteauov Oceanis Yacht 62, u kategoriji Specijal Yacht prvo mjesto je pripalo Seascapeu 24, a među višetrupcima pobjednik je katamaran Outremer 4X.

MOTOR: Marex 310 Sun Cruiser  postavlja nove standarde

Marex prova

Marex prova (Snimio: Mladen Gerovac)

U klasi brodova do 25 stopa  nagrada je otišla brodu Sting 610 BR. da taj brod nudi dobar omjer cijene i performanse , da ima jako dobre upravljačke karakteristike i mnogo prostora u kokpitu što ga čini dobrim odabirom posebno za korisnike – početnike.

Marex krma

Marex krma (Snimio: Mladen Gerovac)

U kategoriji do 35 stopa najbolji je Marex 310 Sun Cruiser  jer, prema ocjeni žirija, ima iznad prosječnu završnu obradu, sigurnu je za plovidbu a brojna do detalja osmišljena rješenja postavljaju nove standarde u ovoj klasi brodova.

Marex bok

Marex bok (Snimio: Mladen Gerovac)

Do 45 stopa  prvi je Jetten Beach 45. Otvorenim dizajnom prostora s velikim prozorima nudi sasvim novo  iskustvo življenje na vodi. Prema žiriju, ovaj brod ima sve što se može poželjeti od odličnog obiteljskog krstaša.

Absolute 50 Fly

Absolute 50 Fly (Snimio: Mladen Gerovac)

U klasi preko 45-stopa, žiri se odlučio za Absolute 50 Fly koji nudi komfor i prostornost koja pripada većim jahtama.

U kategoriji trawlera  naslov Europski Powerboat godine dodijeljen je Bavariji E 40. Novi dizajn

Absolute 50

Absolute 50 (Snimio: Mladen Gerovac)

interijera integrira upravljačku platformu u prostor salona što omogućujući skiperu da sudjeluje u životu na brodu i u vrijeme plovidbe. Također, dobar je omjer cijene i performansi.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest