Povežimo se na društvenim mrežama

BURA BRODOVI: Gumenjak koji govori 7 jezika

super gumenjak

NAUTIKA

BURA BRODOVI: Gumenjak koji govori 7 jezika

Tvrtka Bura brodovi iz Hudog Bitka u zagrebačkoj Brezovici premjerno je na Zagrebačkom nautičkom sajmu 2017 prikazala svoj super gumenjak dug devet i pol metara, dosad najveći u svojoj floti od 18 pneumatskih čamaca. Brod je namijenjen za jednodnevne izlete, primjerice od Splita do Visa.

igor meštrović

Igor Meštrović i super gumenjak (Snimio: Mladen Gerovac)

– Radi se o izuzetno čvrstom plovilu, teškom dvije i pol tone, koji je zapravo kombinacija plastike, poliestera i gume, a konstruiran je tako da se dobije što više prostora za udobnost. Registriran je za 12 plus dvije osobe, što je više nego komforno, jer ovakvi brodovi u Španjolskoj, Portugalu i Italiji imaju certifikate za 20 ljudi – objašnjava Igor Meštrović iz tvrtke Bura brodovi.
Kada se radi o udobnosti ovaj super gumenjak ima jockey sjedala sa suspenzijom, frižider za ohladiti piće, spremnik sa 500 litara slatke vode. Opremljen je svom mogućom najsuvremenijom elektronskom opremom – od navigacije i radara do VHF stanice i sonara. A ono što ga čini posebnim je to što su u memoriju tog elektronsko-navigacijskog bloka pohranjene informacije o turističkim odredištima na sedam jezika. Kad se do nekog mjesta jednostavno uključi razglas. Super gumenjak ima svoj wi fi tako da svi gosti mogu surfati na Internetu cijelo vrijeme dok se voze.

Piše i snimio: Mladen Gerovac
[ads2]

Continue Reading
Advertisement
Moglo bi vas zanimati i:
Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh