Povežimo se na društvenim mrežama

C’EST LA VIE Najveća big game fishing jahta na svijetu

Jahta C’est La Vie

NAUTIKA

C’EST LA VIE Najveća big game fishing jahta na svijetu

Jahta C’est La Vie duga 27 i pol metara najveća je i najluksuznija jahta na svijetu namjenjena sportskom ribolovu. U cijelosti je ručni rad brodogradilišta American Custom Yachts iz Stuarta na Floridi, koje gradi brodove isključivo po narudžbi. Trup je konstruiran na čeličnom postolju da bi dva MTU-a od po 4.600 konja, inače namijenjean puno većim brodovima mogla putem V-drive efikasno voditi brod tako da može brzo krenuti krmom za ribom. Bio je to najveći izazov konstruktora – nakon mnogih testova uspjeli su uravnotežiti performanse tako da brod u punoj bezini postiže 48 čvorova.

Kormilarnica, jahta

Jahta C’est La Vie – kormilarnica

Navigacijski i audio-video sustav omogućuje potpunu automatizaciju svih komponenata na brodu i sve je bežično povezano s iPadom. Podvodne kamere okrenute prema krmi omogućavaju da se mamac i riba prate na ekranima u mezaninu. Šest spavaonica s pet toaletnih prostora i velikim salonom pružaju izuzetan komfor tijekom dugih ribičkih avantura oceanskim prostranstvima. Kad se tome doda savršena kuhinja okrenuta prema krmi, predivno dizajniran mezanin od tikovine i vrhunska elektronička oprema, imamo brod snova za maksimalnu adrenalinsku, a istodobno udobnu big game fishing akciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vlasnik ove divote je Gary Chouest, ujedno i vlasnik škvera koji je brod sagradio. Bogatstvo Garyja Chouesta procjenjuje se na milijardu dolara. Izvor njegova bogatstva je kompanija Edison Chouest Offshore – ECO koju je osnovao njegov otac Edison Chouest.

Krma i borbena stolica

Krma i borbena stolica

Stari Edison je počeo kao lovac na škampe, da bi 1960. kupio mali brod za ispomoć bušenju nafte u Meksičkom zaljevu i počeo s obnovom brodica. Danas ECO posjeduje više od 200 servisnih brodova, pet postrojenja za gradnju brodova i dva brodogradilišta velikih jahti. Chouest je također suvlasnik norveške servisne kompanije Island Offshore. Gary je u lipnju prošle godine od osnivača Baylinera Johna Orina Edsona kupio Westport Yachts. C’est La Vie mu nije jedini brod. Vlasnik je još tri jahte za sportski ribolov: Patriota (80 stopa), Freedoma (65 stopa) i Monterey Chacha (58 stopa).

Salon

Salon

Piše: Mladen Gerovac

Fotografije: American Custom Yachts

 

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh