Povežimo se na društvenim mrežama

DÜSSELDORF 2017: HKG prvi put sa štandom

Boris Vukušić

NAUTIKA

DÜSSELDORF 2017: HKG prvi put sa štandom

Hrvatska gospodarska komora prvi puta je imala svoj štand na sajmu u Düsseldorfu. Predstavnici su bili Perica Šolić iz Županijske komore Rijeka koji sudjeluje u koordinaciji zajedničkog nastupa sa HTZ-om, Boris Vukušić, predsjednik Udruge malih brodograditelja pri HGK, te Gordana Ribarić iz Sektora za industriju.

–  Evo ovo je prva godina da je komora tu. Doduše, u zadnji čas pa smo dobili lokaciju koja ne pripada maloj brodogradnji nego čarterašima, ali nam je to jedan punkt za naše ljude. Imamo ovdje kataloge 7-8 firmi. Marmontis je tu, Adria-mar, Salona je tu s prospektom… Ostali nam nisu dostavili svoje materijale. Šteta da nas nije više. Imamo i popis od sedam  potencijalnih distributera koje smo obišli i podijelili im materijale. Promoviramo i sajam nautike u Rijeci… Bio je ovdje i olimpijac Ivan Kljaković Gašpić, kad je imao sastanke došao je tu – kaže Vukušić.

Prisjeća kada je Klaster male brodogradnje imao 500 m2 izložbenog prostora ovdje na sajmu te zaključuje:

–  Ako ne nađemo način da se pomogne proizvođačima da izađu na sajam u Düsseldorfu, ne znam kakva je budućnost naše brodogradnje. A imamo što ponuditi. I ja ću sljedeće godine na ovaj sajam sigurno doći s novim brodom, to će biti jedan 9-metarski gumenjak- military look, namijenjen za adrenalinske izlete. Sad radimo seriju od četiri komada. Inače, ovo mi je izborna godina, ali ostao ili ne ostao, nastavit ću se svim silama boriti da Vlada i ministarstva pomognu maksimalno da se sufinancira izlaganje na sajmu u Düsseldorfu.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 
[ads2]

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh