Povežimo se na društvenim mrežama

FOTOGALERIJA: DÜSSELDORF 2018. Hrvatski kvart i nautička fešta

NAUTIKA

FOTOGALERIJA: DÜSSELDORF 2018. Hrvatski kvart i nautička fešta

Prostor u Hali 13 düsseldorfskog  Boota, koji godinama zauzimaju hrvatske turističke institucije i tvrtke koje se bave nautičkim turizmom, već ustaljeno nazivamo hrvatskim kvartom, a središte tog prostora „hrvatskim trgom“ te glavnom hrvatskom prometnicom sajma. Tu su smješteni naši najveći izložbeni prostori – štandovi Hrvatske turističke zajednice i ACI-ja.

Štand Hrvatske turističke zajednice, glavno je mjestu prezentacije sveukupne turističke i nautičke ponude hrvatskog Jadrana. Na njenom je izložbenom prostoru ove godine bilo i pet suizlagača: Angelina Yachtcharter s prezenterima Martinom Pedišić i Tatjanom Martinac, Burin Yacht Charter s Gogom Marinković i Katjom Štebla, Croatia Yachting s Dinom Buljan, The Yachting Club s Ivanom Malinić i Ivanom Grgić. Također, na štandu HTZ-a, novu Marinu Mitan  u Novom Vinodolskom predstavili su Edita Kalanj, Danijel Klarić i Aleksandar Car.

Najbolje hrvatske marine

U najbližem susjedstvu smjestila se Marina Frapa, koja je prošle sezone s vrlo visokim ocjenama gostiju bila na domak osvajanja najvišeg hrvatskog priznanja Nautičke patrole Jutarnjeg lista – Zlatnog sidra. Također,  na izložbenom prostoru Frape predstavljena je i nova marina iste tvrtke – Gruž u Dubrovniku. Prvi susjedi Frapi, sa svojim štandovima bili su Ban Tours Yachting s jakom charter flotom brodova Dufour i bazama u marini Kaštela i marini Frapa, te Baotić s marinama u Trogiru i uvali Pantera na sjeveru Dugog otoka.

Laureat prošlogodišnje Nautičke patrole Jutarnjeg lista i nositelj Zlatnog sidra Marina Punat  zauzimala je prostrani i vrlo posjećeni obližnji štand. Između štanda ACI-ja i Punta smjestio se D-Marin, dio turske Dogus grupe za hrvatski Jadran čije su marine Dalmacija Sukošan i  šibenska Mandalina  također, prema ocjenama gostiju u Nautičkoj patroli Jutarnjeg lista, bile u bliskoj konkurenciji za visoka priznanja. Njihova boutique marina Borik kod Zadra je pri završetku rekonstrukcije i njeno se otvorenje očekuje tijekom sezone.

Prvi susjed Punta bio je Jadrankin Yacht charter iz Malog Lošinja sa svojim frontmenom Armanom Perčinlićem, dok je susjedni prostor zauzela još jedna nova marina u Novi Vinodolskom, koja se tako i zove – Marina Novi, a predstavio ju je njen direktor Nikša Cvitković.

U neposrednoj blizini bili su i MMK sistemi, svjetski poznata hrvatska booking manager tvrtka koja je razvila jedinstveni globalni softver za čarter.

Hrvatska nautička fešta

Dusseldorf 2018. Kristijan Pavić, Josip Zaher, Kristjan Staničić i Romeo Draghicchio

SVEČANO OTVORENJE: (slijeva) Kristijan Pavić, Josip Zaher, Kristjan Staničić i Romeo Draghicchio

Na prostoru između štandova HTZ-a, ACI-ja, Frape, Ban Toursa i Baotića, spomenutoj glavnoj sajamskoj prometnici hrvatskog nautičkog turizma, i ove je godine trećeg dana sajma održana nautička fešta – tradicionalno druženje hrvatskih izlagača, poslovnih partnera, prijatelja, predstavnika medija i gostiju – ljubitelja Jadrana. Svojom gotovo 25-godišnjom tradicijom fešta se udomaćila na dusseldorfskom Bootu tako da su organizatori, kao i dosad, njeno održavanje iznimno dozvolili  poslije  zatvaranja sajma – od 18 sati pa sve do 22 sata.

I ovo druženje organizirali su Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s ACI-jem. Stoga su je prigodnim govorima otvorili direktor Glavnog ureda  Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher i direktor ACI-ja Kristijan Pavić. Ulogu domaćina preuzeo je i savršeno odigrao direktor HTZ-a za Njemačku Romeo Draghicchio.  Ispred HGK u organizaciji je sudjelovala stručna suradnica za turizam Saša Zrnić.

I ove se godine na fešti okupilo oko 200 ljudi, koji su uz sir, pršut, masline, ostale ukusne hrvatske zalogajčiće s nogu, te odgovarajuća vina i glazbu uživali u opuštenom druženju i dobrom raspoloženju. No, kao što to obično biva na takvim neformalnim skupovima, bila je to prilika i za nova poslovna i osobna poznanstva, a ako ne baš i za ozbiljne poslovne razgovore a ono sasvim sigurno za razmjenu iskustava, mišljenja i korisnih informacija.

Fotogalerija slika s druženja i slike hrvatskih štandova

Tekst i fotografije: Mladen Gerovac

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh