KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / GUMENJAK: Kupnja plovila za kupanje, ribarenje, skijanje i letenje
Falkor

GUMENJAK: Kupnja plovila za kupanje, ribarenje, skijanje i letenje

S njim se može do usamljene plaže, poći na ronjenje ili ribolov, krstariti od uvale do uvale, kampirati, skijati, letjeti. Što izabrati, koliko košta i gdje nabaviti?

Gumenjak je najsvestranije, najpopularnije i najprodavanije plovilo na svijetu! Evo zašto: praktički je nepotopiv, brzo izglisira, zanemariva je gaza, lako je prenosiv, lako se održava, jeftiniji je u odnosu na plovila od čvrstih materijala, a većina ih ne treba ni vez u moru. Gumenjak zapravo može biti sve: i dječji čamčić i obiteljska brodica, i ozbiljan čamac za ribolov i nabrijani gliser, i nepotopiva splav za spašavanje i letjelica. Gumenjak može biti i prava pravcata ekstra brza super-jahta sa svim komforom: spavaonicama, salonom, kuhinjom, WC-om, tuševima, koja opet može imati za svoj pomoćni čamac – gumenjak. Uz sve to, nevještim vozačima oprašta sudaranje, većina ih ne trebaju čak ni bokobrane.

LETEĆI GUMENJAK: Voda-zemlja-zrak

HEAVEN 80 OPEN: Najveći gumenjak na svijetu

Laka ljetna varijanta

Gumenjak kao ljetna obiteljska varijanta je plovilo za odlazak na kupanje, za bijeg od vreve na udaljene i skrovite, za krstarenje od uvale do uvale, za obiteljski izlet pa i za kampiranje. Svaki gumenjak ima vesla a jačina motora ovisi o namjeni čamca i o sklonostima vlasnika, kao i o tome što je proizvođač naznačio u deklaraciji.

Najskromnija varijanta u znaku je broja četiri. Četveročlanoj obitelji za kratke izlete do obližnjih plaža ili otočića udaljenih ne više od četiri milje, dovoljan je gumenjak do maksimalno četiri metra, s motorom od četiri konja. S takvim gumenjakom pod punim opterećenjem (u prosjeku oko 450 kg), plovit ćete po lijepom vremenu i mirnom moru brzinom do 4 milje na sat. To je taman sat vremena užitka u plovidbi u odlasku i povratku. S takvim se plovilom ne ide daleko, jer ljetna nevera se brzo pojave i može biti vrlo neugodna. Ova bazna varijanta obiteljskog gumenjaka s osnovnom opremom: veslo, sidro i pumpa, 30-tak metara sidrenog konopa i 20-tak metara konopa za privez te spremnikom za gorivo, i eventualno ljestve za kupanje od konopa i letvica . To je ujedno i najjeftinija varijanta. jer sve to možete posložiti na krovni prtljažnik i voziti sa sobom.

 

 

Srednja ljetna varijanta

Za veće društvo potreban je gumenjak vanjske duljine između 4,20 do 4,70 m. To mora biti kvalitetan gumenjak u koji može stati do 8 osoba, a komotno 6. Za ljetnu varijantu prikladniji je posve sklopiv gumenjak, koji nema tvrdo glisersko dno, već aluminijsku ili drvenu podnicu, s napuhavajućom kobilicom. Isto tako potreban je kvalitetan odgovarajući lako upravljiv vanbrodski motor između 20 i 25 konjskih snaga, dvotaktni, kratka osovina, troši dvopostotnu mješavinu benzina 95 oktana i motornog ulja, nije teži od 35 kg.

Gliser varijanta

Želite li sve to imati, ali puno brže tj. glisirajuće, na isti takav gumenjak treba staviti i jači motor, od najmanje 15 do najviše 30 konja. Primjerice, gumenjak od 3,80 metara duljine i 1,80 metara širine, sa četiri odrasle osobe, s motorom od 30 konja, po mirnom će moru ploviti putnom brzinom od 15-20 čvorova. Što se udaljenosti tiče, možete računati na jednodnevni izlet do mjesta udaljenih 20-ak milja. Računajte da će vam takav motor trošiti oko 8 litara na sat, pa treba imati i spremnik od najmanje 25 litara.

Nautičko kampiranje

Za nautičko kampiranje treba nabaviti i veći čamac s jačim motorom, kao bi njega stao i šator, vreće za spavanje, odjeća, oprema za kuhanje i sve ono što ide uz kampiranje. U tim okvirima je i gumenjak za ribolov i za ronilačke izlete.

Extreme

Sve što je veće i brže postaje prava nabrijana avantura, i po cijeni i po brzini, i po doživljaju.

To su već veliki gumenjaci s jakim jednim ili više motora, s puno više čvrstih dijelova, metala, armatura i uređaja. Već u prvoj glisirajućoj varijanti u obzir dolaze čamci s tvrdim dnom i kobilicom. Za prijevoz takvog čamca obavezna je i prikolica. Čamci su duljine između četiri i osam metara, opremljeni motorima snage po 200 i više konja. Imaju konzole s instrumentima, daljinskim komandama i volanom, tapecirane sjedalice, držače, roll-bar s navigacijskim svjetlima, reflektorom i sirenom, ugrađene spremnike goriva, navigacijske instrumente, podove, pramce i platforme pod tikovinom, itd.

No, to više nije onaj naš gumenjak koji je „zanemariva gaza, lako prenosiv, lako se održava, jeftiniji je u odnosu na plovila od čvrstih materijala … „ Što gumenjak ima više plastike, metala i svih spomenutih dodataka to je zrak u njemu sve skuplji.

Izbor

Izbor, kao i u svemu, ovisi o kompromisu želja i mogućnosti. Ali, ako želite kvalitetu osnovnog materijala – armiranog gumenog platna, najprije provjerite vrstu materijalu i tehnologiju sklapanja: čamci od hypalon/neoprena su trajniji i skuplji, a od PVC-a lakši i jeftiniji. Zato će manji čamci najčešće biti od PVC-a, koji je i otporniji na ogrebotine.

Domaći ili strani?

Prije tridesetak godina nije bilo dileme – Ris! Danas imamo Ris Marine, nasljednik nekadašnje Risove tvornice i Gradačcu u BiH i nasljednika zagrebačkog sjedišta i pogona u Jankomiru koji su preuzeli AD Brodovi iz Solina sa svojim Maestralima. To su suvremeni domaći gumenjaci, a k njima svakako spadaju i Falkor, Barracuda, Orada, Dumi … Tu je i Jadran motor s kineskim Sunselectionom … Puno je više poznatih stranih marki s tradicijom: Scorpion, Zodiac, Mercury, Lomac, ZAR, BWA, Novomar, Valiant, Sacs, Selva, Yam, Suzumar, Marlin, Bat, Alison, Arimar … Tu je i Honda Honwavw i sve prisutniji ukrajinski Brig te litavski Dulkan iz Rige.

Oprema

Cijena, dakle, ovisi o kvaliteti, veličini i opremi. U osnovnu opremu standardnih gumenjaka bez plastike spadaju: vesla, pumpa, klupica, kit za popravak i zaštitna paket-torba.

Uz motor bi trebao ići i spremnik za gorivo. Treba još kupiti sidro najmanje od 3,5 kg do 5 kg: patent mačak ili još bolje dunforth koje bolje drži i neće se kotrljati po podu čamca na valovima. K tome još 30-ak m konopa za sidro (promjer 10 mm je dovoljno) i još po desetak metara takvog konopa za krmeni i pramčani vez.

Uz sve karakteristike pojedinih modela treba znati i težinu motora: oko 12 kilograma teže najmanji modeli od 2 KS, do 250 i više kg koliko teže najsnažniji modeli. Računa se da za sve preko 5 KS (oko 20 kg), već treba imati kolica za prijevoz.

Cijene

Cijene za iste dimenziju vrlo su različite, pa se treba doista potruditi da bi izabrali ono što želite, za najmanje novca ili uz najpovoljnije uvjete plaćanja. Domaće gumenjake uglavnom prodaju sami proizvođači. Tako, na primjer, Barracuda ide preko Americana i Mastercarda na 24 rate a Falkor 22 ide preko leasing kuća. Stranci – Mercury (Boltano) ide na 3 do 12 rata preko Americana i Mastercarda (čeka se 2-4 tjedna), Suzumar (Motonavis) – American na 12 rata, Arimar i Luna (Wasi) – Diners na 2 do 12, rata, American – 2 do 6 rata, Mastercard, Visa, Maestro – 12 rata te na potrošački kredit od 24 do 60 rata. Honwave također ide na kartice: Amex, Diners, Mastercard, Visa Diners od 2 do 12 rata. I sada se mogu naći na akciji ponuda čamca u kombinaciji s motorom. U jednom od trgovačkih lanaca tako nude trometarski gumenjak Mirar i motor Mariner od 5 konja (ugrađeni spremnik goriva – 1 l)) za 16.290 kuna. I inače, u trgovačkim lancima koji drže i takva lagana plovila da je se popust 5 posto na gotovinu i u ratama bez na kreditne kartice.

Najam

Sve je veća ponuda gumenjaka za iznajmljivanje. Ima ih gotovo svaka veća čarter kompanija, naći će se i pri hotelima i auto-kampovima, svoje gumenjake iznajmljuju i sami proizvođači i pojedini vlasnici. Cijena im se, ovisno o veličini, opremi i godini proizvodnje a kreće od 60 do 300 eura dnevno. Vrijeme iznajmljivanja se kreće u trajanju od 8 do 12 sati. Ako se radi o razdoblju 12 sati, najam počinje u 8,00 i čamac treba vratiti do 20,00.

A po mirnom će moru ploviti putnom brzinom od 15-20 čvorova. Što se udaljenosti tiče, možete računati na jednodnevni izlet do mjesta udaljenih 20-ak milja. Računajte da će vam takav motor trošiti oko 8 litara na sat, pa treba imati i spremnik od najmanje 25 litara.

Piše: Mladen Gerovac

Izvor: Jutarnji list

Fotografija: arhiva Falkor

Pin It on Pinterest