KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / Hrvatska je Austrijancima najbliža i najdraža destinacija
Ranko Vlatković

Ranko Vlatković

Hrvatska je Austrijancima najbliža i najdraža destinacija

 

Zamolili smo direktora Predstavništva HTZ-a za Austriju Ranka Vlatkovića da prokomentira značaj Austrije i sajma u Tullnu za hrvatski nautički turizam.

– Austrijski nautički sajam u Tullnu ima svoju specifičnost i tradiciju. Najveći je u jugoistočnoj Europi, ove je godine bilo 380 izlagača iz 17 zemalja. Hrvatska je jedina imala svoj nacionalni štand na kojoj se prezentirala i HGK sa svojim subjektima. Uz to nastupile su samostalno i 31 tvrtka iz oblasti čartera, marina, usluga i opreme. Uz Austriju i Njemačku, Hrvatska je bila najznačajniji izlagač u Tullnu.

– Inače, austrijski turizam u Hrvatskoj bilježi stalni porast. Lani je bilo 1,3 milijuna dolazaka i 7 milijuna noćenja – 10 posto više nego godinu prije. Austrija ima više od 50.000 registriranih nautičara a Hrvatska im je najdraža, najbliža i najcjenjenija destinacija. Austrijanci imaju veliki broj brodova na stalnom vezu, Austrijanci su uz Nijemce najprisutniji nautičari na Jadranu . Izuzetno dobro poznaju našu obalu, dolaze više puta tijekom godine, sudjeluju u brojnim regatama, što je bitno za pred sezonu i posezonu – kazao je Ranko Vlatković ističući da u Austriji ove godine vlada izuzetno veliki interes za dolazak u Hrvatsku.

Piše i  snimio: Mladen Gerovac

 

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest