Povežimo se na društvenim mrežama

Maksi dvoboj dvaju slavnih skipera u Tršćanskom zaljevu

ACI match race

NAUTIKA

Maksi dvoboj dvaju slavnih skipera u Tršćanskom zaljevu

U sklopu Barcolane prvi put dosad organizirano je jedno Match race natjecanje i to između dva maksija monotipa Farr 80. Sponzorstvo tog prvog Maxi Match Race Cupa povjereno je upravo ACI-ju zbog poznate bogate tradicije dvoboj jedrenja, koju je ACI 25 godina gajio organizirajući poznati ACI Match Race Cup stekavši svjetsku slavu.

ACI match race

ACI match race / Snimio: Mladen Gerovac

Dva dana pred Trstom je trajao dvoboj dvaju slavnih kormilara – Maura Pelaschiera na brodu Ancilla Domini  i Paola Montefusca na brodu Idrusa.

U početku Idrusa se nešto bolje snašla koristeći lijevu stranu regatnog polja, dok je Ancilla išla  uz obalu Barcole, gdje je bilo puno manje vjetra. Drugog dana obje su posade bile podjednako dobre, no trebalo je puno jače puhati da bi snaga maksija

Farr 3

Farr 3 / Snimio: Mladen Gerovac

došla do punog izražaja. No i svrha utrke bila je zapravo prikaz korporativne sinergije i suradnje na brodu kao tima kako bi se postigli najbolji rezultati. A uz to, naravno, užitak u jedrenju i posade i gostiju na oba broda. Na brodu Ancilla Domini  jedrili su i predstavnici glavnog sponzora prvog Maxi Match Race ACI Cupa – direktor ACI-ja Kristijan Pavić i direktorica korporativnih komunikacija i marketinga Gracia Krainer.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh