KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / Ministar Cappelli: Potrebno je sagraditi još 15.000 nautičkih vezova
Gari Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli

Ministar Cappelli: Potrebno je sagraditi još 15.000 nautičkih vezova

 

Nakon posjete sajmu upitali smo ministra turizma Garija Cappellija o dojmovima, o značaju nautičkog turizma, o ulozi ACI-ja i daljnjem razvoju nautičkog sektora.

– Drago mi je da sam posjetio Tulln, jedan od najvećih europskih nautičkih sajmova, čime sam želio dati podršku hrvatskom nautičkom sektoru koji aktivno sudjeluje na ovom sajmu. Nautika je vrlo važan segment naše turističke ponude te ćemo, pogotovo s obzirom na snažni interes s europskog tržišta dati i snažniji zamah promociji nautike. On je prepoznat u našoj strategiji razvoja do 2020. godine kao jedan od 10 ključnih turističkih proizvoda, posebice za razvoj pred i posezone, te je također jedan od sedam proizvoda koje komuniciramo tijekom PPS kampanja.

Nautičari su prošle godine u Hrvatskoj ostvarili više od 3 milijuna noćenja, što je godišnji rast od oko 20 posto. Hrvatska danas raspolaže sa oko 17 tisuća vezova, no s obzirom na potražnju koja svake godine raste, neophodna nam je izgradnja dodatnih 15 tisuća vezova u marinama, lukama i na kopnu, što i predviđa Strategija razvoja turizma do 2020. godine.

Nautički turizam je definitivno jedan od hrvatskih imidž proizvoda koji naglašava ono najljepše što Hrvatska, a veliki doprinos u razvoju tog turističkog proizvoda svakako ima i tvrtka ACI koji upravlja s 22 marine duž obale te kontinuirano ulaže u kvalitetu usluge i ponude. Naime, nautičari ostvaruju najveću dnevnu potrošnju u destinaciji, dakle radi se o turistima visoke platežne moći koji traže visoku razinu usluge i ponude, a naš je zadatak da iz godine u godinu dižemo standarde i u kvaliteti sadržaja i usluge te time postajemo sve konkurentnija turistička destinacija – izjavio je ministar Gari Cappelli.

Piše: Mladen Gerovac

Komentiraj

Pin It on Pinterest